Afbeelding

Voorspeelavond met piano en blokfluit door leerlingen van het Muziekgebouw

Algemeen 328 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Op dinsdag 12 april laten zo’n twintig jonge blokfluitisten en pianisten zich horen in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Zij worden begeleid door de docenten Elly Bakker (blokfluit) en Piet Westhoeve (piano).

In de afgelopen twee jaren was het voor het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee niet mogelijk om voorspeelavonden met publiek te houden. Dat betekent dat de jongste leerlingen, die in die periode startten, nog niet eerder voor publiek hebben kunnen spelen. Er zijn op 12 april dus heel wat debutanten.
De focus ligt tijdens de voorspeelavond op de jonge spelers, die nu voor het eerst optreden. Daarnaast spelen gevorderde leerlingen blokfluit mooie baroksonates van Barsanti, Marcello en Valentino. De begeleiding is in handen van de ervaren pianodocent Piet Westhoeve.

Tijdens de lockdowns was samenspel niet mogelijk. De blokfluitisten halen dat nu in, onder meer in de beroemde ‘Badinerie’ van J.S. Bach, gespeeld op alt-, tenor- en basblokfluiten. De meiden die met altblokfluit zijn begonnen, laten een mooie ‘Bourree’ van Leopold Mozart horen. Ook dan is Piet Westhoeve de begeleider.
Twee pianisten, Gemma Nagtegaal en Thomas Blonk, zijn deze avond de tegenhanger van al die blokfluitisten. Zij spelen leuke stukjes uit hun lesmethode. Olivier van Splunder speelt het beroemde stuk ‘Fandango’. Docenten en leerlingen verheugen zich op de voorspeelavond, die om 19.00 uur begint.

Uit de krant