Beeld van een eerdere Rotary GO Rally (Foto: Daniël Hoek).
Beeld van een eerdere Rotary GO Rally (Foto: Daniël Hoek).

Tachtig equipes rijden voor goede doelen tijdens derde Rotary GO Rally

Algemeen 576 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na twee stille coronajaren is het weer tijd voor een nieuwe editie van de Rotary GO Rally. Op zaterdag 23 april rijden tachtig auto’s – vintage en modern – over het eiland voor twee goede doelen in de regio: de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Ouddorp en KiKa Goeree-Overflakkee.

Door Kees van Rixoort

Het is de derde Rotary GO Rally. De eerste was in 2018. Die trok een kleine vijftig equipes. Een jaar later groeide de Rotary GO Rally naar een deelname van bijna zestig auto’s. In 2020 en 2021 moest de Rotary het evenement afblazen. Vrijwel alle sponsors en deelnemers eisten hun betalingen niet terug, wat de organisatie uiteraard blij verraste. Tussentijds was er publiciteit toen de goede doelen KNRM en KiKa alvast een voorschot in ontvangst mochten nemen.

Sociale aspect

“Deelnemers geven aan dat ze graag aan de rally meedoen vanwege het wedstrijdelement, maar ook vanwege het sociale aspect en de gezelligheid. Ze vinden het fijn om elkaar te ontmoeten bij de start, de lunch en de finish”, zeggen Hans Pijls en Bram Roos van de organiserende Rotary-werkgroep. “Daar geven we dit jaar extra aandacht aan. We optimaliseren het sociale aspect en zullen de deelnemers steeds opnieuw verrassen, ook onderweg bij de controleposten.”

De Rotary GO Rally start zaterdag 23 april bij Tieleman Keukens. De deelnemende equipes moeten op de parkeerplaats aldaar een parcours afleggen. De behaalde tijd telt mee in het eindklassement. De start, die vanaf 10.00 uur bijna anderhalf uur in beslag zal nemen, is voor de liefhebbers een uitgelezen mogelijkheid om een groot aantal prachtige auto’s te zien, waaronder enkele snelle sportwagens.

De route daarna, uitgezet door Theo van Erkel, leidt de deelnemers over heel Goeree-Overflakkee. De afsluiting van het evenement is zoals gebruikelijk een barbecue. Dan is ook de prijsuitreiking en kunnen de vertegenwoordigers van de KNRM en KiKa hun cheque tegemoet zien. De opbrengst is afkomstig uit inschrijfgelden en de bijdragen van een aantal sponsors.

Veel is georganiseerd en geregeld. Het enige dat de Rotary niet in de hand heeft is het weer. “We hebben de eerste twee keer prachtig weer gehad. Het maakte zo’n rally natuurlijk extra leuk als je in je cabriolet met open dak kunt rijden, langs de tulpenvelden en de mei-bloesem… We hopen erop dat dit tijdens de derde editie ook kan”, aldus Pijls en Roos.

Met tachtig inschrijvingen is het maximumaantal deelnemers aan de Rotary GO Rally bereikt. Wie belangstelling heeft om mee te doen, kan zich opgeven voor de editie van volgend jaar.

Meer informatie is te vinden op www.rotarygorally.nl.

<kader>

Prijzen en bekers

De prijzen lopen uiteen van bandensets tot parfum en van bier en wijn tot restaurantbonnen. Deelnemers die hun kledij kiezen aan de hand van de auto waarmee ze de weg op gaan, kunnen een beker winnen. Er zijn twee bekers: een voor de vintage-klasse en een voor de moderne klasse.

Uit de krant