Afbeelding

Presentatie Fred de Gier bij Fotoclub de Rarekiek

Algemeen 535 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Yellowstone, een wereld van contrasten. Audiovisuele presentatie door geoloog en natuurfotograaf Fred de Gier. Op uitnodiging van Fotoclub de Rarekiek komt Fred de Gier op 8 april aanstaande een Audiovisuele presentatie geven in de Melishof te Melissant.

Fred is geoloog en gepassioneerd natuurfotograaf. Een gelukkige combinatie, want gebieden die geologisch interessant zijn blijken vaak ook zeer fotogeniek te zijn. Zo ook Yellowstone, ’s werelds oudste nationale park. Een supervulkaan, niet alleen in omvang maar ook in schoonheid. Fred zal tijdens zijn presentatie niet alleen spectaculaire beelden laten zien maar ook uitleg geven over geologie en ecologie van het gebied. De beelden zijn voor een deel gemaakt in de herfst wanneer de kleuren op z’n mooist zijn. En deels zijn de beelden gemaakt in de winter om het park te tonen zoals slechts weinigen het te zien krijgen. Yellowstone is dan een onherbergzaam gebied, bedolven onder een metershoog sneeuwdek. Een periode waarin dieren het zwaar hebben. Yellowstone is met recht een wereld van contrasten, warm en koud, egaal wit en kleurrijk, aaibaar en ronduit gevaarlijk. De presentatie over Yellowstone bestaat uit zowel landschap- en dierenfoto’s. Daarnaast vertelt Fred in het kort wat over de geologie en ecologie van het gebied. 

Fotoclub de Rarekiek nodigt belangstellenden van harte uit voor deze presentatie. Van tevoren gelieve het aantal deelnemers doorgeven via emailadres info@rarekiek.nl. ­­De presentatie vindt plaats op vrijdag 8 april 2022, locatie: de Melishof, Binnenweg 59-61, 3248 AE MelissantAanvang: 20.00 uur. Kosten: 2 euro per persoon. (pinnen is niet mogelijk).

Uit de krant