Afbeelding

Omloop gaat ‘afgeslankt’ door

Algemeen 649 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het bestuur van de Omloop Goeree-Overflakkee heeft onlangs besloten dat men in dit jaar de Omloop weer gaat organiseren. Maar het wordt wel een editie in ‘afgeslankte vorm’.

De afgelopen twee jaar was het vanwege corona niet mogelijk om het wandelevenement op de gebruikelijke manier te organiseren. Dit jaar heeft het bestuur het voornemen om de Omloop weer in het laatste weekend van augustus -vrijdag 26 en zaterdag 27- te organiseren.
Het wordt wel een ‘afgeslankte’ wandeltocht. De afstanden 110, 80 en 20 km blijven maar de kinderomloop gaat niet door. Ook voor wat de verzorging en de verschillende evenementen onderweg betreft, gaat men weer back to basic.

Goedereede
De 20 km-afstand wordt evenals vorige keer in de avond gelopen en eindigt in Goedereede. Het Omloop-bestuur is blij dat mensen uit Goedereede weer hun medewerking hebben toegezegd om voor die wandelaars -en voor hen die de lange afstand lopen- weer een feestelijke finish of doorkomst te organiseren. “Daar zijn wij heel blij mee”, aldus het bestuur.

Het bestuur heeft het besluit voor deze ‘afgeslankte’ vorm moeten nemen omdat het “door alle wet- en regelgeving het voor vrijwilligers bijna niet meer te doen is om een dergelijk evenement te organiseren. We hebben nu onze hoop gevestigd op de lokale partijen. Zij hebben winst gemaakt bij de afgelopen verkiezingen. Wellicht kunnen zij de vergunningverlening wat soepeler maken”, aldus het bestuur.

De wandelliefhebbers kunnen in ieder geval alvast in training gaan. Verdere bijzonderheden over het evenement, zoals de startplaats, worden zo spoedig mogelijk door het bestuur bekendgemaakt via de pers en de website www.dewandeltocht.nl

Uit de krant