Afbeelding

De Waterpoortloop: lange afstandswandeling door drie provincies

Algemeen 790 keer gelezen

REGIO - Werkgroep Waterpoortloop is trots en blij aan te kondigen dat op 11 maart 2022 de Waterpoortloop door kan gaan. 

Na twee edities die niet konden plaatsvinden wegens de coronapandemie, heeft de werkgroep weer een nieuwe editie voor de lange afstandswandelaar klaarstaan. Op vrijdag 11 maart 2022 worden er twee lange afstanden georganiseerd. Zoals gebruikelijk, gaat het om de 80 en de 110 kilometer. De start van de 110 kilometer vindt om 16.00 uur plaats. De 80 kilometer start om 21.30 uur. Beiden afstanden starten in MFC ’t Centrum in Ooltgensplaat. Bij de Waterpoortloop staat de wandelaar centraal, wat inhoudt dat er voldoende posten zijn waar gerust kan worden en waar eten en drinken klaarstaat.

Natuurlijk staat bij deze loop ‘De Waterpoort’ centraal; de route loopt door drie provinciën, te weten Zuid-Holland, Zeeland en Brabant. De loper zal de wateren van het Volkerak, Krammer, Dintel en Vlietboezem, Rijn-Scheldekanaal aan de rechter of linker zijde houden gedurende de wandeling. Op de prachtige dijken van deze route zal de wandelaar genieten van ondergaande- en opgaande zon die reflecteert in het water. De loper zal onder meer de Philipsdam, Fort Sabina, Willemstad, de bunkers van de Heen en de Dintelse Gorzen passeren.

De werkgroep nodigt alle (fanatieke) lange afstandslopers uit, die met de Waterpoortloop het wandelseizoen willen starten en kijkt uit naar een divers deelnemersveld aan lopers. Daarnaast hoopt de organisatie op mooie onderlinge ontmoetingen van wandelaars, zoals dat in voorgaande edities van de Waterpoortloop ook het geval was. Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven via de website: https://waterpoortloop.nl. Inschrijven kan ook op de dag zelf, bij de start in MFC ’t Centrum in Ooltgensplaat. De lopers van de 80 kilometer kunnen voor de start een warme maaltijd nuttigen bij MFC ’t Centrum, hier zijn eet- en drinkgelegenheden aanwezig. Ook is hier mogelijkheid tot omkleden. In alle binnenlocaties van de Waterpoortloop zal de werkgroep toezien op de RIVM maatregelen omtrent corona.

Alle wandelaars zijn welkom op vrijdag 11 maart 2022 om de tocht te lopen. Op zaterdag 1 oktober 2022 worden daarnaast de korte afstanden van 10, 20, 30 en 40 kilometer georganiseerd vanuit Ooltgensplaat.

Uit de krant