Afbeelding
Foto: Shutterstock

Breicafé Steekje los wordt na 10 jaar ‘afgehecht’

Algemeen 593 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Sinds maart 2012 was Breicafé ‘Steekje los’ een begrip op Goeree-Overflakkee. Iedere eerste dinsdag van de maand was het in het Diekhuus in Middelharnis een drukte van belang met breiende en hakende dames (en een enkele heer). 

Veel patronen zijn er uitgewisseld, meerdere mensen pakten na jaren hun brei- en haaknaalden weer op en er werden vriendschappen voor het leven gesmeed. Helaas strooide Corona in maart 2020 roet in het eten en konden de reguliere avonden niet meer doorgaan. Met horten en stoten werden de avonden tussen de ene en andere lockdown weer opgepakt, maar terug naar het oude normaal werd het niet. Na lang overleg en slapeloze nachten hebben Nicole van Kempen en Gerdie Schellevis besloten om daarom Breicafé ‘Steekje los’ af te hechten. Het doek valt; hoe jammer dat ook is. 

Op dinsdagavond 15 maart is de laatste Breicafé-avond in het Diekhuus in Middelharnis. Onder het genot van een hapje en drankje sluiten we met elkaar een mooie periode af. Nicole en Gerdie bedanken alle bezoekers van ‘Steekje los’ voor hun jarenlange aanwezigheid en enthousiasme. Ze moedigen iedereen aan om, ondanks het stoppen van ‘Steekje los’, toch door te blijven breien en haken. Ze geven als tip mee om de Facebookpagina en de lokale media in de gaten te houden, want bij mooi weer zomer kan het aanstaande zomer zomaar zijn dat er nog een pop-up Breicafé wordt georganiseerd.

Uit de krant