Impressie van het park, gezien vanaf het parkeerterrein.
Impressie van het park, gezien vanaf het parkeerterrein.

Afronding project Ouddorp Duin komt in zicht

Algemeen 1.975 keer gelezen

OUDDORP - “Vakantie vieren in een natuurlijk duinlandschap. Dat doet men op het recreatiepark Ouddorp Duin. Met de realisatie van kleine clusters hotelappartementen, geïntegreerd in nieuw aangelegde duinen kan het project, dat voldoet aan alle regels van het in 2016 vastgestelde bestemmingsplan, nu worden afgerond.” 

Door Jaap Ruizeveld

Ontwikkelaar Klaas Bruins Slot is blij dat binnen enkele weken nu de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd en dat daarmee het plan Ouddorp Duin, bijna 50 jaar na de eerste ideeën hierover, zijn voltooiing bereikt. Een kort gesprek met de ontwikkelaar over de eindfase van Ouddorp Duin. “Uiteraard zijn de plannen zorgvuldig bij de gemeente Goeree-Overflakkee getoetst, zoals op het gebied van stikstof, bouwhoogte en beeldkwaliteit. Waar nu een braakliggend terrein tussen de Spar-supermarkt en de grote openbare parkeerplaats het beeld aangeeft, wordt straks het laatste deel van het duinlandschap gerealiseerd. Net als bij het Strand Resort Ouddorp Duin worden de duinen opgeworpen. Met helmgras, bomen en inheemse bosschages wordt daarna een natuurlijk landschap gemaakt, met daarin 57 recreatieve appartementen. De vormgeving van de appartementen is eigentijds. Ingetogen, met veel gebruik van hout”, geeft Klaas Bruins Slot aan.

Natuurlijke beplanting 
“De appartementen worden in kleine clusters gebouwd, per drie appartementen geschakeld en één hoog gestapeld. Op deze manier ontstaat een ritme dat samenhangt met de duinen en de aan te brengen natuurlijke beplanting. Dit gebied biedt na aanleg optimale kansen voor natuurontwikkeling: van nature voorkomende flora en fauna (insecten, vogels, kleine zoogdieren) zullen zich hier vestigen. De appartementen worden gebouwd als vakantie-accommodatie voor 2 en 4 personen. Gasloos en goed geïsoleerd, dus ze voldoen aan de norm van Bijna Energie Neutrale Gebouwen. De daken zijn voor een deel groen en kunnen worden gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen.”

Vanaf jaren 70 
“Het initiatief voor Ouddorp Duin komt van Ludovic den Hollander”, vertelt Klaas Bruins Slot. “Al in de jaren 70 zag hij in dat de wensen van de recreant flink veranderden. Men wilde meer verschillende soorten verblijfsaccommodaties. Het vergde evenwel nog enige tijd om daarop te kunnen inspelen en tot uitgewerkte plannen te komen. Vanaf de voorbereidingen in 2015 is ingezet op een grote verscheidenheid aan vakantiewoningen. Daarbij hoort het voorzieningencentrum Ouddorp Duin, waar nu winkels, een supermarkt, strandtheater, restaurant, binnenspeeltuin, zwembad en een receptie zijn gerealiseerd. Bovendien is er centraal een gezellig evenementenplein aangelegd en kwamen er speelduinen.” Met de appartementen wordt nu de laatste fase van de ontwikkeling ingezet, zegt de projectontwikkelaar. Landal GreenParks zal ook hier de verhuur verzorgen.

Uit de krant