Afbeelding

Achthuizen gaat zwerfafval opruimen

Algemeen 255 keer gelezen

ACHTHUIZEN - Na een vraag van een dorpsgenoot over het aanpakken van het zwerfafval in Achthuizen, zocht de dorpsraad van Achthuizen contact met de stichting Schoon Goeree Overflakkee. Deze stichting zet zich in om Goeree-Overflakkee schoon te maken en te houden van zwerfafval. Daarnaast geeft de stichting positieve voorlichting aan particulieren, scholen en bedrijven om het zelf opruimen van zwerfafval blijvend te stimuleren.

Dagelijks zijn vele vrijwilligers van Ooltgensplaat tot Ouddorp en van Den Bommel tot Herkingen op pad met een grijper, ring en rode vuilniszak om alle rommel uit de buurt, van het strand en uit de natuur op te ruimen. Al deze vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage voor een schone, gezonde en veilige leefomgeving op het eiland. Daarom zal de stichting in samenwerking met de dorpsraad Achthuizen op zaterdag 5 februari een start maken in Achthuizen om zoveel mogelijk afval te verwijderen.
De dorpsraad roept iedereen op om zaterdag 5 februari mee te helpen. Wie mee wil doen, wordt gevraagd om naam, adres en mobiele nummer door te geven. Er wordt een WhatsApp-groep aangemaakt, zodat deelnemers op de hoogte kunnen worden gehouden, als door bijvoorbeeld slecht weer de schoonmaak niet door kan gaan. Aanmelden kan via dorpsraadachthuizen@gmail.com tot uiterlijk vrijdag 4 februari.
Datum van de schoonmaakactie: zaterdag 5 februari. Locatie: verzamelen bij de kantine van de ijsbaan Tijd: 09.00 uur, eindtijd 12.00 uur/12.30 uur. Makkelijke kleding, laarzen of stevige schoenen en eventueel handschoenen worden aanbevolen.

Uit de krant