Afbeelding

Bus van Youth for Christ wordt zaterdag officieel geopend

Algemeen 502 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na een grote opknapbeurt wordt de oranje bus van Youth for Christ GO aanstaande zaterdag 27 november dan eindelijk officieel geopend. Als voorproefje stond de mobiele ontmoetingsplek al een aantal weken op doordeweekse avonden in Dirksland en Stellendam. Daarnaast was de bus in de herfstvakantie aanwezig bij activiteiten van samenwerkende jongerenorganisaties en de ‘Buutenplaets’.

De opening van aanstaande zaterdag markeert de start van een nieuwe, laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren van 12+. De bus zal op vaste momenten in de dorpen op het eiland staan. Jongeren kunnen er terecht voor een praatje of om gewoon even te chillen. Iets drinken bij de vuurkorf of een potje gamen is ook mogelijk. De bus, oorspronkelijk bedoeld voor taallessen, werd vorig jaar aangekocht na een succesvolle crowdfunding. Het interieur werd volledig vernieuwd. Zo werd de bus voorzien van een keukenblokje, een chill- en gameplek en een afgesloten ruimte om in alle rust met elkaar in gesprek te gaan. Ook de buitenkant kreeg een metamorfose, compleet met graffiti en Flakkeese uitdrukkingen op de ramen.

Vrijwilligers

De ontmoetingsplek wordt bemand door vrijwilligers uit de dorpen waar de bus zal staan. Zij kennen de jongeren al en maken daardoor gemakkelijker contact. Youth for Christ GO zoekt samenwerking met de verschillende jongerenorganisaties op het eiland om de jeugd zoveel mogelijk verschillende activiteiten aan te kunnen bieden. De officiële opening vindt plaats van 13.30 tot 14.00 uur. Daarna is er tot 16.00 uur mogelijkheid om de bus te bezichtigen. Locatie is de Langeweg 26 in Oude-Tonge. 

De bus staat iedere dinsdagavond bij sportcomplex De Gooye in Dirksland en iedere donderdagavond bij de ijsbaan in Stellendam. De tijden zijn gelijk: van 19.30 tot 21.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.goeree-overflakkee.yfc.nl of neem contact op met Ariëtte Hage (jongerenwerker bij YFC GO) via 06-51015649. Bij de opening en andere activiteiten rondom de bus worden de huidige coronamaatregelen in acht genomen. 

Uit de krant