(Foto: Adri van der Laan).
(Foto: Adri van der Laan).

Houthandel Flakkee: gevarieerde houtvoorraad voor particulier en professional

Algemeen Zakelijk nieuws 2.176 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Nog niet zo lang geleden opende Houthandel Flakkee de deuren van het pand aan de Simon Stevinweg. Eigenaar Mels de Jonge toont zijn houtvoorraad die in meerdere opzichten bijzonder mag worden genoemd. Graag vertelt de ondernemer over de verschillende soorten speciaal-hout in zijn bedrijf die bestemd zijn voor zowel particulieren als bedrijven.

Door Adri van der Laan

Wie in gesprek is met Mels de Jonge over zijn houthandel, kan zomaar denken dat hij zijn hele leven al tussen het hout heeft doorgebracht. “Dat is zeker niet het geval”, zo verzekert hij. “Jarenlang heb ik als marinier, duiker en in de offshore gewerkt. Mede omdat ik bij dat werk veel van huis was, heb ik iets anders gezocht en gevonden in de Houthandel die ik onlangs ben begonnen”. Dit is een totaal ander beroep, maar de omschakeling was niet zo groot. Jaren geleden begon de liefde voor hout al bij de renovatie van zijn eigen huis in de ring van Sommelsdijk. Naast zijn werk in de beroepsduikerij was hij vaak bezig met het bouwen van keukens, interieur en veranda’s in een eigen stijl, gewoon als hobby. Vanaf die tijd is het altijd een zoektocht geweest naar het juiste stukje hout voor het project. Daarom besloot hij een houthandel te beginnen in een bedrijfsverzamelgebouw waarin ook aannemers zijn gevestigd.

Mels vertelt, terwijl hij zijn houtvoorraad laat zien, dat hij niet zomaar tuin- of timmerhout verkoopt. Het bedrijf heeft verschillende soorten hout op voorraad, voor een groot deel is dit hout ongeschaafd. Door verdere bewerking kan hij het hout aanpassen aan de wensen van de klanten. “Mijn klantenbestand varieert van keuken/interieurbouwers, aannemers tot ontwerpstudio’s, die voor hun klanten iets speciaals op maat zoeken. Maar ook particulieren weten de weg naar de Houthandel te vinden. Wie bijvoorbeeld een ‘unieke’ tafel, vensterbank, wandbekleding of materiaal voor tuinhout zoekt kan bij mij terecht”.

Soorten

De ondernemer wijst op de soorten eikenhout in zijn bedrijf: brede en smallere delen eiken, met of zonder schors. Verder is er het populaire suarhout, dit is een houtsoort met een mooie tekening en uitstekend geschikt voor een tafel. Daarnaast is er kersenhout, kastanjehout, bekantrecht eikenhout, fraké uit Afrika. Maar ook de Hollandse Iep is hier te vinden. “Ieder houtsoort heeft haar eigen uitstraling en kwaliteit”.
Bij Houthandel Flakkee kan men veel inspiratie op doen en het hout kan in meerdere opzichten als ‘maatwerk’ worden geleverd. Iedere plank kan binnen het bedrijf op maat gezaagd worden en daarnaast kan het ruwe materiaal aan de wensen van de klant worden aangepast.

Tuin

Bij Houthandel Flakkee wordt niet alleen hout voor interieurs geleverd maar hebben ze ook hout voor buitengebruik. Zo kunnen de eiken delen en palen zowel binnen als buiten worden gebruikt en is er een uitgebreid assortiment Zweeds rabat, vlotdelen, vlonderplanken en azobé, zowel geschaafd als ongeschaafd. Het hout dat De Jonge levert heeft diverse keurmerken.
Terwijl hij bij de koffie - hoe kan het ook anders - zoethout serveert, geeft Mels aan dat hij ervan overtuigd is dat “ik hier iets doe wat anderen niet doen”. Hij legt uit dat hij er alles aan doet om met zijn klanten mee te denken en te adviseren, zodat men met het juiste houtproduct naar huis gaat. Het is overigens ook mogelijk om het hout thuis te laten bezorgen.

Eén dezer dagen heeft hij ook een eigen verflijn in huis waarmee men naast bescherming ook een eigen uitstraling aan het hout kan geven, door het toepassen van de verschillende soorten beitsen.

Bij Houthandel Flakkee leert men dat de mogelijkheden met hout vrijwel onbeperkt zijn en wie hier uitleg over wil of zomaar “langs wil komen voor een kop koffie” is altijd welkom aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis. Zie ook www.houthandelflakkee.nl of bel 06-13230839.

Uit de krant