Logo eilandennieuws.nl
<p>De doop van de SL-26 ‘Anne Marie’ (linksonder). De vissersfamilie Van Seters met rechts het scheepsbouwersechtpaar Padmos (linksboven). Directeur Leon Padmos van Machinefabriek Padmos geeft burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman uitleg bij het schip (rechtsboven). Spreekster Anne Marie van Seters (rechtsonder).</p>

De doop van de SL-26 ‘Anne Marie’ (linksonder). De vissersfamilie Van Seters met rechts het scheepsbouwersechtpaar Padmos (linksboven). Directeur Leon Padmos van Machinefabriek Padmos geeft burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman uitleg bij het schip (rechtsboven). Spreekster Anne Marie van Seters (rechtsonder).

Visserijbedrijf Van Seters uit Stellendam doopt nieuwe kotter

STELLENDAM - Een prachtige dag was het zaterdag 11 september voor Zeevisserijbedrijf Van Seters te Stellendam. Maar ook voor scheepswerf en machinefabriek Padmos, eveneens gevestigd te Stellendam. In opdracht van het visserijbedrijf bouwde Padmos in tien maanden tijd een gloednieuwe en hypermoderne viskotter, de SL-26, een flyshooter, ter uitbreiding van de vloot van Van Seters. Zaterdag werd het nieuwe vaartuig officieel overgedragen én gedoopt als ‘Anne Marie’. Het schip draagt hiermee de roepnaam van de echtgenote van eigenaar Johan van Seters. En het was Anne Marie van Seters zelf die de doopplechtigheid voor haar rekening nam. Na het uitspreken van de woorden ‘Ik doop u, SL-26 Anne Marie, en wens u en uw bemanning een behouden vaart!’ liet ze met een zwaai een fles champagne tegen de boeg van het schip uiteenspatten. Alzo doopte Anne Marie de Anne Marie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees
Meer berichten