Logo eilandennieuws.nl
<p>(Foto: Shutterstock).</p>

(Foto: Shutterstock).

Jongen (16) uit Stellendam mishandeld door plaatsgenoot

STELLENDAM - Een 16-jarige jongen uit Stellendam is afgelopen vrijdag bedreigd en mishandeld door een oudere plaatsgenoot. De vriend van de jongen kreeg eveneens een klap en de gealarmeerde vader van de jongen kreeg ook een schop en een klap van de man.

De jongen stond met een vriend te praten terwijl hij bij het busstation wachtte op een vriendin. De oudere man kwam met drie andere oudere inwoners op de twee jongens af, begon hen uit te schelden en te bedreigen en riep dat “als de kippen wegmoeten omdat ze overlast veroorzaken, de jeugd ook weg moet omdat die ook overlast veroorzaakt”. Vervolgens schopte de man de brommer van de 16-jarige jongen om en begon hem te bedreigen en te slaan.

Twee mensen die op de bus zaten te wachten, probeerden de man tot kalmte te manen, maar ook zij werden bedreigd en uitgescholden. De jongen had intussen zijn ouders gebeld, die snel ter plaatse waren. Ook de vader van de jongen probeerde de man rustig te krijgen, als dank kreeg hij een klap en daarna nog een schop. De vader slaagde er evenwel in om kalm te blijven. De gealarmeerde politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Dat was maar goed ook, want inmiddels was er een kleine volksoploop aan het ontstaan bij het busstation. De politie wist de boel uiteindelijk te sussen. De gegevens van de vier oudere Stellendammers werden genoteerd door de politie. Tegen de man zal ook aangifte worden gedaan door het slachtoffer.

De oudere Stellendammer die de klappen en trappen uitdeelde, bleek eerder die dag ook al over de schreef te zijn gegaan, zo lieten verschillende mensen weten. De veelbesproken loslopende kippen en hanen werden afgelopen vrijdagochtend namelijk weggehaald op last van de burgemeester, omdat ze volgens de politie voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgden. De man viel tijdens het weghalen van de dieren omstanders lastig en is toen door de politie naar huis begeleid.

Meer berichten