Logo eilandennieuws.nl

CDA-wethouder Tea Both keert in 2022 na verkiezingen niet terug in het college

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zoals bij veel politieke partijen op het eiland wordt ook bij het CDA in deze periode intensief gewerkt aan het maken van het verkiezingsprogramma en het opstellen van een kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen die al over ruim een half jaar - op 16 maart 2022 - gehouden worden. In het kader daarvan heeft wethouder Tea Both deze week in een brief aan de leden van het CDA meegedeeld dat zij zich niet beschikbaar stelt voor een volgende termijn (2022-2026) als wethouder. Na eerder al de mededeling van VVD’er Peter Feller, is Both de tweede wethouder die in een nieuw college van de gemeente Goeree-Overflakkee niet terugkeert.

Door Jaap Ruizeveld

In de brief aan de CDA-leden schrijft Tea Both dat zij het wethouderschap een mooie en eervolle functie vindt. “Het is elke dag een uitdaging om in samenwerking bezig te mogen zijn met belangrijke dossiers voor onze gemeente en ons eiland met haar inwoners en ondernemers. Maar ik merk ook dat bezig zijn met deze belangrijke zaken mij meer voldoening geeft als ik me “bemoei” met de uitvoering en dat ligt minder in de lijn van het wethouderschap. Ik merk dat ik meer een doener ben dan een bestuurder. Ik zal mij de komende maanden samen met de raadsfractie en het bestuur met veel energie blijven inzetten voor onze eilandgemeente en het CDA en ons gezamenlijk voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen. Wat daarin mijn rol kan zijn, zal de komende maanden duidelijk worden”, zo geeft wethouder Both-Verhoeven aan. Insiders denken dat dit betekent dat Both zich nu beraadt over haar positie. Belangrijk is immers ook wat de partij ervan vindt.

Reactie CDA-bestuur

“Het bestuur van CDA Goeree-Overflakkee heeft veel begrip voor dit moeilijke besluit van Tea”, aldus het eilandelijk CDA-bestuur. “We hebben grote waardering voor haar jarenlange inzet voor Goeree-Overflakkee en het CDA. Tea is een heel betrokken persoon die dichtbij de inwoners en ondernemers op ons eiland staat. Uiteraard vindt het bestuur het dan ook jammer dat zij niet beschikbaar is voor een volgende termijn als wethouder. We hopen dat Tea in een andere rol betrokken kan blijven bij het eiland en ons CDA. Als CDA Goeree-Overflakkee bereiden we ons nu voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Gesprekken over de kandidaatstelling als gemeenteraadslid of voor het wethouderschap zullen op korte termijn starten. We gaan weer voor een mooie lijst met kandidaten vanuit het hele eiland, onder aanvoering van onze lijsttrekker Daniël Huising.” 

Vanaf maart 2018

Both was bij de raadsverkiezingen in maart 2018 lijstaanvoerder voor het CDA in de gemeente Goeree-Overflakkee. Zij kreeg bij de verkiezingen bijna 1400 voorkeurstemmen, van de totaal 3565 op de partij uitgebrachte stemmen. In het college werden op 24 mei 4 wethouders benoemd: Daan Markwat (SGP), Berend Jan Bruggeman (Vitale Kernen), Peter Feller (VVD) en Arend-Jan van der Vlugt voor het CDA. In september 2018 gaf Van der Vlugt aan te willen stoppen als wethouder. Half december van dat jaar nam Tea Both het stokje van hem over en trad toe tot het collegeteam.

Meer berichten