Afbeelding

Kwekerij De Halve Maan over in andere handen

Algemeen Zakelijk nieuws 878 keer gelezen

SOMMELSDIJK/OUDDORP - Na 36 jaar stoppen Kees en Gerian Kwakernaak met de door hun opgezette kwekerij in Sommelsdijk en geven zij het stokje door aan Albert van de Pol van Bloem- en Groencentrum Ouddorp.

Gerian Kwakernaak weet het nog als de dag van gisteren. In september 1985 nedmen zij en Kees een stukje grond over van Maarten Rooij aan de Oudelandsedijk in Sommelsdijk om daar hobbymatig planten te kweken. “Hoewel Kees een vaste baan heeft, blijft er genoeg tijd over om zich bezig te houden met het stekken en kweken van tuinplanten”, vertelt ze. “Al snel blijkt dat de toenemende hoeveelheid planten ook moeten worden afgezet, en zo opent hij op de zaterdagen de kwekerij voor tuinliefhebbers. Door de groeiende vraag naar diverse planten en bomen wordt het assortiment uitgebreid. Ook éénjarige planten worden aan de sortering toegevoegd, waardoor geleidelijk een kleine onderneming ontstaat met een geheel eigen stijl en karakter.”

In 1991 gaat Gerian meewerken en is de kwekerij ieder dag geopend. Velen kennen De Halve Maan door zijn grote verscheidenheid in perkplanten. Na 36 jaar is de tijd gekomen om de kwekerij over te dragen. Als bevriende collega hoopt Albert van de Pol het werk op De Halve Maan voort te zetten.

Doordat er al een paar jaar wordt samengewerkt, heb ik het volste vertrouwen in de inzet en deskundigheid van de nieuwe eigenaar”, aldus Kees Kwakernaak. Ook Bloem- en Groencentrum Ouddorp legt de lat hoog wat inkoop en kwaliteit betreft, en zo laten Kees en Gerian hun ‘levenswer’ met een gerust hart los en in handen van Albert en zijn medewerkers.

Op zaterdag 31 juli nemen Kees en Gerian afscheid en stellen ze Albert graag aan de bezoekers voor. Van 14.00 tot 16.00 uur bent u van harte uitgenodigd voor een hapje en drankje.

Uit de krant