Logo eilandennieuws.nl

Goereese Streekrun en Garreltocht brengen bijna 400 mensen in beweging

GOEDEREEDE - Afgelopen juni liepen meer dan 250 deelnemers de Goereese Streekrun en fietsten 151 deelnemers de GO Garreltocht. Beide activiteiten waren op de eerste plaats sportieve en culturele evenementen. 

Deelnemers konden bij de Steekrun een route van 5 of 10 kilometer afleggen langs de mooiste plekjes van Goedereede. Bij de Garreltocht was er maar liefst keuze uit 6 routes van 30 tot en met 115 kilometer over het mooie Goeree-Overflakkee. Voor een inschrijving bij de Steekrun kreeg je een goodiebag met kortingsbonnen én de limited edition medaille. Bij de Garreltocht werd er thuis een pakketje afgeleverd met een Garreltocht t-shirt, Solaes biertje en vers gebakken Flakkeese kruukplaetjes.

De routes waren zo uitgezet dat de deelnemers langs aardig wat fotogenieke locaties kwamen. Dat vraagt dan natuurlijk wel om een fotowedstrijd. Bij iedere route zat een historische beschrijving. De deelnemer met de leukste foto kon een écht Flakkees pakket verwachten, aangeboden door het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en een fitr hoodie en bidon, aangeboden door Adviesgroep De Vogel. “We hebben weer enorm veel leuke foto’s binnengekregen, dus het was best moeilijk om een keuze te maken”, zegt Bertrand van den Boogert van het museum. Maar ook voor deze fotowedstrijd …er kan er maar 1 de winnaar zijn. Voor de Streekrun is dit Gwendoline geworden en bij de Garreltocht maakten Nadine & Claudia de leukste foto. “Het was een leuke tocht en volgende keer doen we zeker ook weer mee”, aldus de drie dames. Gwendoline vertelt dat ze met drie vriendinnen de Streekrun heeft gelopen op zondagochtend. “We zochten iemand voor een foto, maar er was niemand te bekennen. Tot we bij de molen aankwamen en de molenaar toevallig zagen. Hij vertelden ons geschiedenis over de molen en Goedereede, wat weer perfect aansloot bij de Streekrun.” 

De Streekrun werd medemogelijk gemaakt door Het Streekmuseum, hoofdsponsor Adviesgroep De Vogel, GO Sports 2020 en AV Flakkee en de Garreltocht door Het Streekmuseum, sponsoren Adviesgroep De Vogel en Gemeente Goeree-Overflakkee, GO Sports 2020, Brouwerij Solaes, Goed voor Goed en DINK. 

Meer berichten