Afbeelding

Dorpsraden gaan samenwerken

Algemeen 399 keer gelezen

OUDE-TONGE - De dorpsraden van Oude-Tonge, Den Bommel-Zuidzijde, Ooltgensplaat, Achthuizen, Sommelsdijk en belangenvereniging Langstraat zoeken de samenwerking.

De dorpsraden hebben geconcludeerd dat er “niet alleen in Oude-Tonge zorgen zijn over de ontwikkelingen op het bedrijventerrein, maar dat men ook in omliggende dorpen ongerust is over de geuroverlast en de verkeersveiligheid die deze ontwikkelingen met zich mee kunnen brengen en waardoor de leefomgeving en het woongenot negatief beïnvloed kunnen worden”.

“De dorpsraden van Oude-Tonge, Den Bommel-Zuidzijde, Ooltgensplaat, Achthuizen, Sommelsdijk en belangenvereniging Langstraat hebben gezamenlijk vastgesteld dat communicatie niet heeft plaatsgevonden en dat de dorpsraden niet zijn betrokken bij de plannen, noch zijn gewezen op de mogelijke effecten hiervan”, zo staat te lezen in een gezamenlijk verstuurd persbericht. “Daarnaast constateren de dorpsraden dat de gemeente, in toenemende mate, eerst besluit en daarna geconfronteerd wordt met weerstand vanuit de samenleving.” Als voorbeelden worden naast het bedrijventerrein in Oude-Tonge het verplaatsen van de markt van Sommelsdijk naar Middelharnis en het onderzoek naar de Oostelijke Randweg genoemd.

Onlangs is er een bijeenkomst geweest, waarin een aantal dorpsraden elkaar hebben bijgepraat over dorpsoverschrijdende problematiek. Na overleg heeft een drietal dorpsraden besloten om gezamenlijk een WOB-aanvraag in te dienen. Op die manier wil men duidelijkheid krijgen wanneer en waarom de gemeente heeft besloten om af te wijken van het vigerende bestemmingsplan met alle gevolgen van dien. Na de zomervakantie zullen de dorpsraden opnieuw bij elkaar komen, zo heeft men laten weten.

Uit de krant