(Foto: Zeelenberg Architectuur).
(Foto: Zeelenberg Architectuur).

Mooiste nieuwe bouwwerk van Zeeland is ontworpen op Goeree-Overflakkee

Algemeen 1.242 keer gelezen

OUDDORP - Op initiatief van het CBK Zeeland, het Zeeuws Architectuurplatform en de PZC streden dertig in 2020 gerealiseerde bouwwerken de afgelopen weken om deze felbegeerde titel.

Het Ouddorpse bureau Zeelenberg Architectuur tekende voor de architectuur, het interieurontwerp en het tuinlandschap van de winnende duinwoning in Domburg. Na de sloop van de aanwezige, gedateerde jaren ’50 woning was het een hele uitdaging om binnen te bestaande rooilijnen een eigentijdse woning neer te zetten die zoveel mogelijk opgaat in het landschap. Door een souterrain te creëren konden er toch drie woonlagen gebouwd worden, zonder dat de woning te prominent aanwezig is. Zeelenberg Architectuur maakte een robuust ontwerp zonder franje. Open ruimtes die in elkaar overvloeien, lange zichtlijnen en grote raampartijen kenmerken de woning.
Jan-Paul Bron, eigenaar-architect van Zeelenberg Architectuur is heel blij met de vele stemmen voor zijn ontwerp en de behaalde prijs. “Maar”, zegt hij, “een groot deel van de eer gaat naar mijn opdrachtgevers. Hun enthousiasme en betrokkenheid hebben mede geleid tot de idylle die er nu staat.”

(Foto: Zeelenberg Architectuur).

Uit de krant