Logo eilandennieuws.nl

Nieuwe kattenverblijven op Faunapark Flakkee

NIEUWE-TONGE - Faunapark Flakkee is sinds 15 december 2020 gesloten wegens corona. Men heeft in het afgelopen echter niet stilgezeten op het park, want er is veel ter hand genomen.

In de afgelopen tijd heeft men nieuwe kattenverblijven kunnen bouwen en twee bijzondere soorten van deze dieren mogen verwelkomen op het park. De jaguarundi en de Europese wilde kat, beide soorten zijn verder nergens te bewonderen in een Nederlandse dierentuin. De moeraskat is eveneens alleen in Nieuwe-Tonge te zien. De kat heeft vijf kittens gekregen.
"Ook zijn er vele andere jonge dieren geboren, helaas kunt u deze nog steeds niet komen zien. Dit is voor ons onbegrijpelijk. De maatschappelijke druk op de openbare ruimte neemt toe naarmate de tijd verstrijkt. Faunapark Flakkee is in staat om bezoekers te ontvangen met tijdsloten, zonder testen vooraf en met de nodige hygiëne maatregelen en vaste looproutes. Maar dit is nog niet mogelijk. Wij zijn een zogenoemde doorstroomlocatie in de buitenlucht en hebben hierdoor een laag risicoprofiel. Wij hebben in 2020 al laten zien dat wij een veilig dagje uit kunnen zijn. Wij kunnen helpen om de druk op onze mooie stranden weg te nemen doordat een veilig en verantwoord bezoek aan het park mogelijk is, ook zonder testen vooraf. Wij hopen u dan ook heel snel weer te mogen begroeten op het park", aldus de mensen van Faunapark Flakkee.

Meer berichten