Start van de laatste Omloop in 2019 (Foto: archief Eilanden-Nieuws).
Start van de laatste Omloop in 2019 (Foto: archief Eilanden-Nieuws).

Omloop gaat ook dit jaar niet door

Algemeen 343 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vervelend nieuws voor alle wandelaars en liefhebbers van een van de bekende evenementen op Goeree-Overflakkee: de Omloop die op 27 en 28 augustus gehouden zou worden, is opnieuw afgelast vanwege de beperkingen rond het coronavirus.

Dat heeft de organisatie deze week besloten. “Met pijn in het hart en ondanks de lichte versoepeling van de coronamaatregelen die gisteren (20 april, red.) werden aangekondigd, hebben we helaas moeten besluiten dat de Omloop van Goeree-Overflakkee dit jaar nog niet door kan gaan. De coronapandemie, de bijkomende maatregelen en de vooruitzichten maken het onmogelijk om de Omloop te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten. De Omloop is een groot evenement en we beginnen dan ook al ruim van tevoren met de voorbereidingen. Daar komen ook kosten bij kijken. De huidige onzekerheden nu en richting de zomer maken het risico te groot om de volledige voorbereiding te starten, terwijl dat wel al zou moeten. Bovendien moeten ook de deelnemers op tijd beginnen met hun voorbereidingen c.q. training. Door deze beslissing nu te nemen, weten wandelaars, vrijwilligers, sponsors, partners, leveranciers etc. waar zij aan toe zijn.” 

De Omloop is een tocht van 110 kilometer over Goeree-Overflakkee. Deze tocht moet binnen 24 uur afgelegd zijn. In deze 24 uur worden alle elementen van Goeree-Overflakkee getrotseerd. Zo gaat de tocht over het strand en door unieke natuurgebieden zoals de slikken van Flakkee. Het is een uitputtingsslag, maar alles wordt gegeven om deze uitdaging te volbrengen en bovendien wordt er een bijzonder goed doel mee gesponsord.

Uit de krant