Logo eilandennieuws.nl
<p>De koning in gesprek met het zorgpersoneel (Foto: Kees van Rixoort).</p>

De koning in gesprek met het zorgpersoneel (Foto: Kees van Rixoort).

Koning brengt bezoek aan Van Weel-Bethesda ziekenhuis

DIRKSLAND - Zijne Majesteit koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend een werkbezoek gebracht aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Hij bezocht enkele patiënten en sprak met het verplegend personeel.

De koning begon zijn bezoek met een rondleiding door het ziekenhuis, waarbij hij onder meer sprak met verpleegkundigen en een internist van de AOA (Acute Opname Afdeling) waar het afgelopen jaar veel patiënten met verdenking op COVID-19 zijn opgenomen. Vervolgens bezocht Willem-Alexander de cohortafdeling waar uitsluitend COVID-patiënten liggen. Aansluitend sprak hij met een aantal verpleegkundigen en een intensivist over hun ervaringen op de Intensive Care-afdeling.

Na de rondleiding volgden drie gesprekken over de uitdagingen waar de verschillende teams en medewerkers in het ziekenhuis als gevolg van de uitbraak van COVID-19 mee te maken hebben. Zij vertelden de Koning over de impact op hun werkzaamheden, zoals de dagelijkse strijd voor bedden in een overvolle kliniek en de logistieke uitdagingen op het gebied van isolatiekamers en schoonmaak.

Meer over het bezoek van de koning aan het ziekenhuis in Dirksland in het Eilanden-Nieuws van aanstaande vrijdag.

Meer berichten