Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Ingezonden mededeling: GO Softwash reinigt beter en duurzamer

Een gevel of een dak laten reinigen, dat betekent meestal: de hogedrukspuit erop. Er is echter een andere, vrij nieuwe methode met veel betere resultaten, zeggen vaklui Sven en Samantha van der Burgh van het Flakkeese bedrijf GO Softwash. Ook als het gaat om het reinigen van bijvoorbeeld vlonders, hekwerken en bestrating. Die methode heet Softwash.

“Softwash verwijdert vuil, insectenresten, webben en stofaanslag niet met hogedruk, maar met chemicaliën die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Op waterbasis”, vertellen Sven en Samantha. “Dat heeft veel voordelen. Vergeleken met hogedruk is Softwash niet eroderend – het zorgt niet voor beschadigingen – en doodt het algen, schimmels, mossen, bacteriën en meeldauw helemaal, tot in de wortel. Bij het reinigen met hogedruk is het meer ‘scheren’ wat je doet. Daardoor heb je algauw weer aangroei en is er dus eerder weer een reinigingsbeurt nodig.” Voor stucgevels, die kwetsbaar zijn en snel aangetast kunnen raken, is Softwash echt een uitkomst.
GO Softwash is eind 2018 begonnen na een periode van opleiding en certificatie. De eisen van de Amerikaanse uitvinder van de reinigingsmethode zijn niet mals, maar GO Softwash voldoet er dus aan, als een van de weinige bedrijven in de Benelux.
Innovatie past bij Sven en Samantha. “Als ondernemer zijn wij altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van reiniging, zeker als die duurzaam en ecologisch verantwoord zijn. Softwash is dat: een perfect concept. We zijn er zeer over te spreken, en dat geldt ook voor de klant.”
GO Softwash reinigt bijvoorbeeld appartementengebouwen, vakantieparken, kantoren, woonhuizen en onlangs nog de molen van Oude-Tonge. Na het reinigen, kon de schilder aan de slag. “Je hebt veel eer van je werk.”

Zonnekracht 10 | 3255 SC Oude-Tonge | T. 06-53369830
I. info@gosoftwash.nl | www.gosoftwash.nl

Meer berichten