Afbeelding

Kringloopwinkel Woord & Daad weer (beperkt) open

Algemeen 304 keer gelezen

MIDDELHARNIS – De Stuurgroep van Kringloopwinkel Woord & Daad is blij dat er wat verruiming is gekomen om de winkel open te stellen voor een maximum aantal personen. Het is bijna een jaar geleden dat de eerste lockdown werd aangekondigd met sluiting tot gevolg. Ook de hete zomer maakte het soms onmogelijk om de winkel open te houden en toen kwam december wéér een sluiting.

Zo was 2020 een bijzonder jaar, waar ondanks de vele beperkingen toch nog een mooie omzet werd gerealiseerd 102.000 euro. “Na aftrek van de kosten kon er 62.000 euro worden overgemaakt naar onze projecten in Ethiopië en Tsjaad. Dankbaarheid overheerst”, aldus de Stuurgroep.

De afgelopen maanden werd er achter de schermen niet stilgezeten. Via de social-mediakanalen werd er door verschillende vrijwilligers toch per week voor zo’n 500 euro verkocht. Vele vrijwilligers hebben afgelopen tijd heel de winkel gesopt en de mannen hebben de vloer een mooie nieuwe coatingslaag gegeven. Door het leeg halen van verschillende woningen staat de winkel nu bomvol met mooie spullen.

Vanaf woensdag 3 maart kan er op afspraak een bezoek aan de winkel worden gebracht. Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing: Minimaal 4 uur voor uw bezoek een afspraak inplannen; Dat kan door naar www.woordendaadwinkels.nl te gaan en daar winkel Middelharnis te selecteren en op de agenda een tijd te reserveren; U krijgt 20 minuten winkeltijd; Kom zoveel mogelijk alleen, dat komt de doorstroming ten goede, want er mogen maar 6 personen per uur binnen; U kunt tijdens de openingstijden van de winkel ook bellen(0187-701106) om te informeren of er ruimte in de agenda is; Voorlopige openingstijden: wo. t/m vr. van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (woensdag 10 maart vanwege biddag gesloten); Bovenstaande voorwaarden gelden tot 17 maart.

“We hopen samen met onze vrijwilligers dat we op deze manier de kringloop weer op gang gaan brengen, want velen hebben het de afgelopen periode erg gemist. De maatregelen voor veilig winkelen zijn nog steeds van toepassing”, aldus de mensen van de Stuurgroep.

Uit de krant