Winnaars bekend van jaarwedstrijd Rarekiek | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl
<p>De winnende foto van Magda Korthals in de categorie Kleur.</p>

De winnende foto van Magda Korthals in de categorie Kleur.

Winnaars bekend van jaarwedstrijd Rarekiek

GOEREE-OVERFLAKKEE - De drie winnaars van de jaarwedstrijd De Beeldjes van Fotoclub Rarekiek zijn bekend. Magda Korthals won in de categorie Kleur, Fons Kern in de categorie Zwart-Wit en Annemarie Vermaat in de categorie Serie van 3 foto’s.

Zoals bij zoveel verengingen zijn de leden van Fotoclub De Rarekiek afgelopen jaar heel weinig bij elkaar geweest. De fotografie ligt natuurlijk niet stil, daarvoor is de hobby te belangrijk. In plaats van de clubavonden in Het Diekhuus ‘zien’ de leden elkaar wekelijks via Zoom. Niet ideaal maar het gaat steeds beter. Zo kunnen ze toch de foto’s bespreken.

Elk jaar organiseert de club een jaarwedstrijd, binnen de club bekend als De Beeldjes. De drie winnaars mogen een jaar lang een beeldje, gemaakt door Mel Dale, in huis zetten.

De fotobespreking wordt gedaan door iemand van buiten de club. Het ene jaar door een beeldend kunstenaar en het andere jaar door een fotograaf. Op 12 februari heeft Armando Jongejan, een bekend fotograaf die zijn sporen in binnen en buitenland heeft verdiend, deze jurering op zich genomen.

De leden konden inzenden in drie categorieën: Zwart-Wit, Kleur en een samenhangende Serie van drie foto’s. “Het is heel moeilijk om uit je eigen werk de beste te kiezen. Je moet dan heel kritisch op jezelf zijn”, aldus de vereniging. Armando Jongejan had alle foto’s ruim voor de bespreking in huis. Dit keer digitaal, normaal worden voor deze wedstrijd alleen afgedrukte foto’s ingestuurd. Na een grondige bespreking met tal van tips en aandachtspunten kwam Armando tot het bekendmaken van de winnaars:


De winnende serie van 3 foto’s van Annemarie Vermaat.


De winnende foto van Fons Kern in de categorie Zwart-Wit.

Bij Kleur werd nummer 1. een foto gemaakt door Magda Korthals, een modern stilleven op een geheel eigen manier vormgegeven (en een verwijzing naar de huidige tijd waarin we opgesloten zitten?). Bij Zwart-Wit werd nummer 1 een foto gemaakt door Fons Kern, een mystiek landschap met een paard op een verlaten landweg. Heel sfeervol en met een bijzondere lading. Bij de Serie van 3 foto’s werden de foto’s die gemaakt zijn door Annemarie Vermaat gekozen als nummer 1. Een indringende serie vanuit een ziekenhuis. Heel integer en mooi gefotografeerd.

De winnende foto’s en natuurlijk alle informatie over de fotoclub staan op de website www.rarekiek.nl.

Meer berichten