Afbeelding

Astrid Bliek verrast ouderen in haar buurt met een kerstpakket

Algemeen 599 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Al zeven jaar verrast Astrid Bliek de ouderen in haar buurt met een goed gevuld kerstpakket. De bewoners van de twee flats aan het Rubensplein krijgen een doos vol lekkers overhandigd, om hen te laten weten dat er in de buurt aan hen wordt gedacht. De pakketten worden gefinancierd door buurtbewoners en andere gulle gevers. Zo konden er ook dit jaar weer ruim vijftig dozen worden uitgedeeld.

Door Klazina de Bakker

“Vorig jaar hebben we een kerstdiner georganiseerd in de zaal van de kerk die ik bezoek”, vertelt Bliek. “Dat was nu vanwege de lockdown niet mogelijk. Daarom wilde ik de kerstactie van 2020 een extra feestelijk tintje geven.” De pakketten werden op een ludieke manier uitgedeeld.

In de middag van donderdag 24 december rijdt Bliek, gekleed als heuse ‘kerstvrouw’, op een feestelijk verlicht terreinvoertuig met een overvolle kar al toeterend over het Rubensplein. Ze wordt vergezeld door een aantal betrokken buurtgenoten, die een speaker meedragen waaruit vrolijke kerstmuziek schalt. De optocht houdt halt voor de flats, waar één voor één alle bellen worden ingedrukt. Het duurt niet lang voor de eerste deuren opengaan en de flatbewoners nieuwsgierig komen kijken wat dit spektakel te betekenen heeft. De kerstpakketten worden door Bliek en haar hulptroepen huis aan huis bezorgd en door de ouderen enthousiast in ontvangst genomen.

“Ik vind het buitengewoon”, zegt mevrouw Jongejan, die op de benedenverdieping woont. “Dit heb ik nog nooit zo meegemaakt.” Ook van de andere bewoners komen er opgetogen reacties. Bliek is blij met de geslaagde kerstactie en spreekt haar dank uit aan iedereen die hier, op wat voor manier dan ook, aan heeft bijgedragen. Ze hoopt dat er in 2021 weer wat meer mogelijkheden zijn om de ouderen bij elkaar te laten komen. “Ik zou in de komende zomer graag een high tea willen organiseren. Het zou echt fijn zijn als dat gaat lukken, want ik wil graag iets doen waar de ouderen blij van worden.”

Uit de krant