Afbeelding

De Ronde Tafel in actie voor kinderverjaardagen

Algemeen 258 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De mannen van de Ronde Tafel 118 komen meerdere keren per jaar in actie voor een goed doel. Elke keer een ander doel en elke keer op een andere manier. En de actie van december is wel heel bijzonder.

Door Sam Fish

“We kijken elke keer zorgvuldig naar welk doel we gaan helpen,” vertelt Stefan Verduijn. Zo zorgden ze in de eerste coronagolf nog voor een hoogwerker. “We hebben die neergezet bij een aantal woonzorglocaties op het eiland en zo hebben we families bij elkaar gebracht. Dat leverde verder geen geld op, maar een glimlach is ook al een prachtig doel. Daar is geen geld voor nodig.”

En dus is het tijd voor een nieuwe actie die hopelijk vele glimlachen gaat opbrengen. Samen met Lievay van Dam heeft Stefan de actie van december op touw gezet. “Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar ineens kwam de stichting Jarige Job op ons pad. Zij doen fantastische dingen en we vonden eigenlijk allemaal dat we een steentje konden bijdragen als organisatie.”

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn er tienduizenden kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Er is simpelweg geen geld om dit te kunnen doen. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen. Dat doen ze door een verjaardagsbox op te sturen. Hierin zit alles wat kinderen nodig hebben voor een leuke verjaardag. Denk aan slingers en ballonnen, maar ook een traktatie voor op school, lekkers voor thuis en zelfs cadeautjes. En alleen dit jaar al versturen ze ruim 7000 pakketten per maand.

“Als je je bedenkt dat onze kinderen voor hun verjaardag meerdere cadeaus krijgen, maar dat er ook kinderen zijn die niets krijgen. En kinderen die zich misschien wel ziek melden van school om niet te hoeven trakteren. Dan breekt mijn hart,” laat Stefan weten. “Ik ben er heel trots op dat wij op onze eigen manier een steentje bij kunnen dragen aan het goede werk van deze stichting. Ik hoop dan ook dat we heel veel kinderen blij kunnen maken met onze actie.”

Flakkees pakket

En dat gaan ze proberen op een overheerlijke manier. Tot en met 1 december verkopen ze namelijk echte Flakkeese pakketten. “Die bestaan uit Flakkeese bolussen en kruukplaetjes,” verklapt Stefan. “Die worden gemaakt door Bakkerij Bienefelt in Middelharnis. Ze worden verkocht voor 10 euro per stuk en de opbrengst gaat dus naar stichting Jarige Job.”

Die pakketten leveren geld op en daar komt dus hopelijk een prachtig bedrag uit voor op een cheque. Als de coronamaatregelen het toelaten, dan gaan ze die in januari hoogstpersoonlijk afleveren hij het hoofdkantoor in Rotterdam. Maar dat is nog niet alles. “Alleen een cheque brengen is natuurlijk al geweldig, maar dan staan we daar maar. We vonden eigenlijk dat we best onze handen uit de mouwen konden steken als we daar toch zijn. We gaan dus gelijk helpen bij het inpakken van de dozen. Jaarlijks worden zo’n 80.000 dozen verstuurd naar kinderen in heel Nederland. Die extra handen kunnen ze dus zeker wel gebruiken.”

Help mee

Wil jij wel zo’n heerlijk pakket van Bakkerij Bienefelt, die natuurlijk extra goed smaakt omdat het voor een goed doel is? Bestel er dan snel een, of meerdere. Dat kan tot en met dinsdag 1 december. Daarna gaat de bestelling naar de bakker en worden de pakketjes vanaf 10 december thuisbezorgd.

Wil je wel een steentje bijdragen, maar hoef je geen pakket? Dan is dat geen probleem. Je kunt namelijk ook een losse donatie doen aan de Ronde Tafel. Dat bedrag gaat dan mee in de opbrengst van de pakketjes en gaat volledig naar de stichting Jarige Job. “Doneren kan tot half januari ongeveer. Het zou tof zijn om met een zo groot mogelijk cheque naar Rotterdam te kunnen.”

Wil je een pakketje bestellen, een losse donatie doen of wat meer informatie ontvangen? Stuur dan een e-mail naar jarigejobactie@gmail.com. En wil je meer informatie over de stichting Jarige Job? Kijk dan op www.stichtingjarigejob.nl.

De Ronde Tafel

De Ronde Tafel 118 bestaat al sinds 1972 op Goeree-Overflakkee. Alle leden wonen of werken dan ook op het eiland. Eens in de twee weken komen zij bij elkaar voor gezelligheid en discussies. Daarnaast organiseren zij meerdere keren per jaar diverse acties om geld op te halen voor een goed doel. Ook zijn er meerdere evenementen om de onderlinge vriendschap te versterken.

Uit de krant