De leerlingen Maud, Sophie en Danique met hun ontwerpen. Rechts wethouder Tea Both.
De leerlingen Maud, Sophie en Danique met hun ontwerpen. Rechts wethouder Tea Both.

Wethouder Tea Both opent de Week van de Goereese Vis met hijsen vlag

Algemeen 423 keer gelezen

OUDE-TONGE - Wethouder Tea Both start de 7e editie van de Week van de Goereese Vis met het hijsen van de vlag op kbs de Nobelaer in Oude -Tonge. De hele week wappert de vlag met daarop een Stellendamse garnaal, gemaakt door Maud uit groep 8, op het eiland Goeree-Overflakkee.

De vissers Jaap Tanis en Cees Tanis die eerder dit jaar op bezoek kwamen in de school met verse Noordzeevis en een viskist vol spullen en verhalen zorgden voor de nodige inspiratie voor Maud, Danique en Sophie uit groep 8.

Wethouder Tea Both spreekt alle leerlingen toe. Op haar vraag wie er weleens vis eet, wordt er enthousiast gereageerd met ‘lekker gebakken vis’. Stilstaan bij waar de vis vandaan komt vindt Both belangrijk. Ze vertelt de school dat de vissersvloot bij Stellendam iedere week uitvaart voor ons. “Vissers zorgen voor het visje op ons bord. Vis is gezond. Daarom staan we daar ieder jaar bij stil tijdens De Week van de Goereese Vis. De horeca op Goeree-Overflakkee laat deze week zien en proeven wat voor heerlijks je kunt maken van vis uit de Noordzee gevangen door de lokale vissersvloot.”

Ieder jaar wordt er door een basisschoolleerling op Goeree-Overflakkee onder begeleiding van kunstenares Mirian Zimmerman een vlag ontworpen speciaal voor De Week van de Goereese Vis. Dit jaar gingen de leerlingen van groep 7 en 8 op kbs de Nobelaer in Oude-Tonge aan de slag.

Uit de krant