Afbeelding

Havenconcert Goedereede wordt ‘coronaproof’ georganiseerd

Algemeen 952 keer gelezen

Sponsoren

Zonder sponsoren zou het niet mogelijk kunnen zijn om het concert te organiseren.

De organisatie is dan ook veel dank verschuldigd aan de hoofdsponsors: Art de la Fleur Groen & Woondecoraties, Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Stichting 't Blaeuwe Huus, FrameWave, Goemaat Glas, Paul van Hessenfonds, Eetcafé ’t Sas, Stadscafé Goeree, Hotel Restaurant De Gouden Leeuw, Tanis & Akershoek Makelaardij, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Stichting Wagner-de Vlugt Fonds, De Wit Assurantiën, Van Wijk Installatiebedrijf en XSARUS E-Development & Consulting. Wie ook vriend wil worden van het Havenconcert vindt op de website www.havenconcert.nl een knop om met IDeal een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.

GOEDEREEDE - Het bestuur van de Stichting Havenconcert Goedereede is volop bezig met de voorbereidingen voor het concert dat vanuit en rondom de Goereese haven wordt gehouden op zaterdag 5 september. Deze voorbereidingen zijn vanwege de coronamaatregelen extra intensief.

Door Adri van der Laan

Het twaalfde Goereese Havenconcert is in meerdere opzichten bijzonder te noemen. Er is er voor gekozen om deze keer ook de kinderen nauw bij het concert te betrekken. Voor hen is er een apart programma samengesteld op vrijdag 4 september. Maar het meest opvallende aan deze editie zullen de maatregelen zijn die vanwege de coronacrisis moesten worden getroffen.
De voorzitter van de stichting, Rien Slagter, verzekert dat hij nooit heeft getwijfeld over dat het Havenconcert door zou gaan. “We hebben altijd nauw overleg met de gemeente gehad en met het Bureau Veiligheid van de gemeente hebben we een plan gemaakt over de extra maatregelen die getroffen moeten worden.”

De anderhalvemeter-maatregelen moeten natuurlijk worden nageleefd. Om dat op een verantwoorde manier te doen, zorgt de organisatie zelf voor stoelen. Men mag nu zelf geen stoelen meer meenemen. “Er zijn deze keer geen staanplaatsen. We zetten klapstoelen op de voorgeschreven afstand van elkaar. Om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen ontvangen zullen er meer zitplaatsen op de Markt komen en - als het daardoor nodig is - zal het podium wat verder weg in de haven worden gelegd, zodat iedereen goed zicht heeft.” Met de horeca in het centrum van het stadje zijn ook goede afspraken gemaakt. Tussen de terrassen en de publieksruimte wordt een afscheiding geplaatst en er worden alleen consumpties verkocht op de eigen terrassen. Ook op de terrassen zijn geen staanplaatsen toegestaan.

Bij de ingangen van de publieksruimte voor het concert zullen formulieren met vragen rondom de gezondheid worden uitgedeeld. Deze vragen moeten door de bezoekers worden beantwoord anders krijgt men geen toegang. Door deze maatregelen hoopt men toch zoveel mogelijk belangstellenden op een veilige manier te kunnen laten genieten van het gevarieerde programma.

Programma

Op vrijdag 4 september is er een programma voor basisschoolkinderen. Hiervoor hebben zich al 550 leerlingen opgegeven. Zaterdag 5 september presenteren verschillende muziekverenigingen zich en ’s avonds vanaf 19.30 uur is er dan het Havenconcert. In het voorprogramma, vanaf 19.00 uur, start beiaardier Jan Bezuijen met een carillonconcert vanaf de toren. Vanuit de haven bijt de Koninklijk Fanfare Apollo onder leiding van dirigent Ton van Grevenbroek het spits af met een feestelijke intrada van Anton Weerda. De Goereese fanfare vervolgt dan met o.a. een Glenn Miller Medley, ‘A Moment for Ennio Morricone’, een tribute van Apollo aan de beroemde filmcomponist, die onlangs is overleden. Ook De Jantjes in een arrangement van oud-dirigent Leo Simons en ‘Taste of Bløf’ worden ten gehore gebracht. Daartussen speelt singer-songwriter Clementine uit Goedereede een aantal nummers, solo maar ook met begeleiding van Apollo.

Vervolgens is het de beurt aan de Sir Olivers Bigband uit Den Bommel op het podium. De band o.l.v. Machiel de Kruijf heeft een veelzijdig repertoire met echte bigbandmuziek. Zij zorgen voor een swingende afsluiting van het Havenconcert 2020.

Kosten

Ook dit jaar heeft men de toegang tot het concert vrij kunnen houden. Dit ondanks dat onder andere de coronamaatregelen ook financieel een behoorlijke druk op de organisatie heeft gelegd. “We zijn volledig afhankelijke van giften”, benadrukt Rien Slagter. “Ondanks de hogere onkosten verwachten we dat we het ook dit jaar financieel wel zullen redden.” Voor bezoekers aan het concert is er de mogelijkheid om ook een financiële bijdrage te leveren. Dat kan via een formulier dat wordt uitgedeeld of eenvoudig via Ideal op de website van het Havenconcert.

De laatste informatie over het Havenconcert is te vinden op www.havenconcert.nl

Uit de krant