Binic Vreugde (links) en Johan de Vos willen geen details geven over de vertrouwensbreuk.
Binic Vreugde (links) en Johan de Vos willen geen details geven over de vertrouwensbreuk.

Raadslid Binic Vreugde stapt op bij VKGO en gaat zelfstandig verder

Algemeen 884 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Een vertrouwensbreuk binnen de fractie Vitale Kernen (VKGO) heeft geleid tot het opstappen van raadslid Binic Vreugde. Fractievoorzitter Johan de Vos en Vreugde willen "uit wederzijds respect, met hantering van privacy en discretie" niet naar buiten treden over de inhoud. Het betekent wel dat officieel per 1 juni (afgelopen maandag) de raadsfractie VKGO met vijf leden verder gaat, nu Binic Vreugde heeft aangegeven zijn zetel te zullen blijven behouden.

Door Jaap Ruizeveld

Vrfeugde laat weten: “Ik heb over deze stap goed nagedacht.” Onder de naam Vol Vreugde, liberaal lokaal, gaat hij vanaf nu verder als éénmansfractie. Of dit de komende tijd zou kunnen leiden tot het oprichten van een nieuwe partij, daarvoor is het nu nog veel te vroeg, stelt Binic. "Zie het nu als een groeifase." Hij geeft aan het coalitieakkoord 2018-2022 en beleidspunten daarin te onderschrijven. Online benoemt hij een aantal kernthema’s en wijst op belangenbehartiging van inwoners en hen een luisterend oor te bieden.

“Het is jammer dat het zo is verlopen”, zegt Johan de Vos. ”Maar het item normen en waarden hanterende en in nauw overleg met het bestuur is aan Binic de keuze voorgelegd zijn lidmaatschap op te zeggen en de raadszetel aan de VKGO-fractie beschikbaar te stellen. Dat kon niet worden ingevuld.”

Binic Vreugde geeft zijn drive aan: “Dit alles doet me wel wat. Zowel in de privé- als in de politieke sfeer. Al vanaf de eindfase van de toen nog zelfstandige gemeente Middelharnis (tot 2013) was ik vanuit VD78 betrokken bij het raadsgebeuren dat in de fractie VKGO in de fusiegemeente Goeree-Overflakkee kon worden voortgezet.”

Uit de krant