Afbeelding

Aantal coronabesmettingen op G-O stijgt nog altijd hard

Algemeen 4.173 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het aantal besmettingen op Goeree-Overflakkee stijgt nog altijd erg hard. Op dinsdagochtend stond de teller van GGD Rotterdam-Rijnmond op 36 besmettingen. De GGD laat weten dat pas onderzoek naar het hoge aantal besmettingen op bepaalde plaatsen wordt gedaan als de uitbraak van het virus onder controle is.

Inmiddels zijn de eerste patiënten besmet met het coronavirus opgenomen in de kliniek en op de Intensive Care van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. "De medewerkers van CuraMare werken in vaste teams en afdelingen en worden verzocht thuis te blijven bij ziekteverschijnselen. Het belangrijkste is nu dat de zorg op onze locaties door kan blijven gaan. Daarom stellen we alles in het werk om onze medewerkers beschikbaar te houden", aldus CuraMare. Tot nu toe zijn voor zover bekend twee personen op Goeree-Overflakkee bezweken aan de gevolgen van het virus.

In vergelijking met omliggende gemeenten is het aantal positieve tests op het eiland opvallend hoog, na Rotterdam zelfs het hoogst in de regio. Een verklaring voor deze hoge cijfers heeft de GGD nog niet. "In deze fase van de epidemie wordt er geen brononderzoek meer uitgevoerd", laat Rachida Bouali namens de GGD weten. "Het onderzoek bij de patiënten richt zich vooral op het opsporen van kwetsbare patiënten in de samenleving. Uiteraard is het interessant om te weten waarom de verspreiding in sommige delen van Nederland sneller gaat dan in andere delen. Hier zal na afloop als alle data verzameld is en als er meer ruimte is voor onderzoek en analyse, meer over te zeggen zijn."

Uit de krant