De groep met 'Toffe Lui' die samen het magazine maken. Foto: Jaap Reedijk
De groep met 'Toffe Lui' die samen het magazine maken. Foto: Jaap Reedijk Foto: Jaap Reedijk

Run op TOF-magazine: in twee dagen 'uitverkocht'

Algemeen 555 keer gelezen

OUDDORP – Schone slaapster Lenny Kruider siert de cover van TOF-magazine nummer 9. Het blad, de glossy die Goeree-Overflakkee positief in het nieuws brengt, is donderdag 12 december gelanceerd in Bistro Skål te Ouddorp. Het gratis magazine is zó populair dat de hele oplage binnen twee dagen is 'uitverkocht'. De redactie beraadt zich op een hogere oplage in de toekomst.

Tekst: Kees van Rixoort
Foto: Jaap Reedijk

Lenny Kruider, jongste telg uit de familie die de beddenzaak in Sommelsdijk al 111 jaar runt, is een van de hoofdrolspeelsters in Hollands Next Top Model (RTL) en dus regelmatig op de buis te zien. In de rubriek 'Van wie bin joe d'r êên?' gaat ze in op haar prille carrière als model en haar ambities.

Verder biedt de negende editie van TOF-magazine weer een bont scala aan typisch eilandelijke onderwerpen en personen. Zoals eilanders die hun liefde voor Goeree-Overflakkee op hun lijf tot uiting laten komen via een tattoo. Er is een reportage over de nieuwe speeltuin 'de Blije wei' op het terrein van Hernesseroord. De zwerfvuilrapers van 'Doe mee, Samen voor een schoon Goeree-Overflakkee' komen aan het woord, evenals twee ecoboeren, de mountainbikers van MTB Flakkee en vogelaar Robbin van Dijk ('Vrêêmde veugels'), het jonge skitalent Robin Both en de oude dichteres Dicky Soldaat.

Twee TOF-verhalen, over schatgraven op Goeree-Overflakkee en over kunstenaar Joep Luijckx, kwamen samen in de presentatie, waarin alles draaide om de zoektocht naar een in de Flakkeese klei verborgen schatkist. Daarin bevond zich ook het magazine, waarvan Lenny Kruider het eerste exemplaar trots omhoog mocht steken.

Kroudfunding

Volgend jaar verschijnt TOF-magazine nummer 10. Het streven is om dit jubileumnummer huis-aan-huis te verspreiden op Goeree-Overflakkee. De 'kroudfunding' is in volle gang: er is nog ruimte in de spaarpot.

Uit de krant