Markwat en Frank Oudenes, projectleider De Langen en Van den Berg, plaatsen de steen.
Markwat en Frank Oudenes, projectleider De Langen en Van den Berg, plaatsen de steen.

Wethouders plaatsen gevelstenen in Nieuwe Handelskade

Algemeen 789 keer gelezen

OUDE-TONGE- Maar liefst twee wethouders togen woensdagmiddag naar Oude-Tonge om een gevelsteen te plaatsen in de in aanbouw zijnde appartementen aan de Handelskade. Wethouder Daan Markwat plaatste deze in de gevel van de koopappartementen en zijn collega Peter Feller deed het kunstje na in de gevel van de huurappartementen. De bouw vordert al gestaag en men hoopt alles rond de jaarwisseling waterdicht te hebben. De oplevering verwacht men in het tweede kwartaal van 2020.

Tekst en foto's: Mirjam Terhoeve

Volgens Daan Markwat was het een moeilijk project. Samen met collega Peter Feller heeft hij op bestuursniveau veel tijd gestoken in de voorbereiding. "Een aanlooptijd van twee jaar, waarin we de woonvisie moesten verdedigen in de Raad. Bouwen op deze lastige locatie bleek gelukkig toch mogelijk door deze partijen. Daar zijn we blij mee. Het past ook in onze visie van bouwen naar behoefte. En dat is dit zeker. Appartementen zijn 'booming' op dit moment. Het is positief voor Oude-Tonge, dat er ook gebouwd wordt in het middensegment. Mensen die niet in aanmerking komen voor de sociale huurwoningen kunnen nu hier terecht. Daardoor kan ook de doorstroming op gang komen. Al met al een positieve ontwikkeling voor het dorp".

Hoogwaardig
De 12 koopappartementen zijn een project van bouwbedrijf De Langen en Van Den Berg en de huurappartementen van projectontwikkelaar Sustay, die de bouw door eerstgenoemde laat uitvoeren. Tomas van den Berg vertelde erg blij te zijn met de samenwerking, maar ook met de kans, die ze hadden gekregen om dit project te ontwikkelen. Een project op een bijzondere locatie aan het water. In Oude-Tonge is er zeker behoefte aan hoogwaardige appartementen. Voordat we zijn gestart hebben we gekeken naar de appartementen, die er al stonden aan de Handelskade en een analyse gemaakt van wat er beter kon. Dat hebben we meegenomen in het ontwerp. Zo hebben we gekozen voor ruime privé balkons aan beide zijden van de woningen en ook zijn alle kamers op dezelfde verdieping geplaatst, waardoor er geen trap in de woning nodig is. De appartementen zijn zeer energiezuinig gebouwd en zijn gasloos. Verder wordt er veel zorg en aandacht besteed aan de afwerking. We zijn zeer benieuwd naar het eindresultaat, al moeten we nog even geduld hebben. In maart is er sowieso een kijkdag voor de toekomstige bewoners".

Middenhuur
Ook de 25 huurappartementen in het middensegment worden hoogwaardig afgebouwd. De verhuur zal gaan via makelaar Sturm. "Ze zullen instapklaar worden opgeleverd", vertelt Lennard Sturm daarover. "Dat wil zeggen dat de appartementen worden voorzien van een kwaliteitskeuken, een vloer met vloerverwarming, een mooi afgewerkte badkamer en ruimte voor witgoed. Misschien, indien gewenst, de muren nog in een favoriete kleur sauzen, meubels er in en klaar om te wonen. De prijzen variëren van 850 euro per maand voor de appartementen met een woonoppervlak van zo'n 80 m2 tot 1265 euro voor de grootste met 100m2 woonoppervlak.

Mensen, die belangstelling hebben voor de huurappartementen kunnen contact opnemen met Sturm Makelaars. De koopappartementen worden aangeboden via Van Rossum Makelaardij. Op één na zijn alle appartementen verkocht.

Wethouder Feller en Joris Jansen (Sustay)plaatsen de steen bij de huurappartementen.

Uit de krant