Afbeelding

Team Ouddorpse Reddingsbrigade vaart naar Groningen voor goed doel

Algemeen 533 keer gelezen

OUDDORP – In de week voor Kerst van dit jaar gaat een team van de Ouddorpse Reddingsbrigade in drie dagen tijd een vaartocht van 100 kilometer naar Groningen afleggen. De voorbereidingen zijn in volle gang, en men hoopt voldoende sponsorgelden bij elkaar te brengen voor de actie van het Rode Kruis.

Door Adri van der Laan

Evenals voorgaande jaren zal ook dit jaar weer een team van de Ouddorpse Reddingsbrigade deelnemen. Zij doet dit jaar voor de zesde keer mee aan het evenement. De groep jongeren neemt deel aan Serious Rescue, een initiatief van de Nederlandse reddingsbrigades. Deze actie sluit aan bij Serious Request, het jaarlijkse evenement van 3FM waarbij men zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor een speciaal doel van het Rode Kruis. Het thema van dit jaar is "De Lifeline – hulp aan slachtoffers van mensenhandel".
Drie van de acht deelnemers van de Ouddorpse Reddingsbrigade, Bo, Céline en Tony, vertellen graag over de actie. Zij willen zoveel mogelijk sponsorgelden en donaties verwerven om zo bij te kunnen dragen aan het goede doel.
Aan de tocht doet een groot aantal Nederlandse reddingsbrigades mee. Samen met zo'n 300 andere vrijwillige lifeguards zullen zij de winterse temperaturen trotseren.

De vaartocht zal plaatsvinden vanuit Veendam via Winschoten en Appingedam naar Groningen. Om deze tocht af te leggen wordt gebruik gemaakt van de boot van de Ouddorpse Reddingsbrigade. De reddingsbrigades gaan over het binnenwater en varen over rivieren, beken, kanalen, maar ook door kleine slootjes. Men zal dan op 23 december gezamenlijk met tientallen bootjes in de stad Groningen aanmeren.
Bo en Tony al eerder meegedaan met deze actie en Céline zal voor de eerste keer deelnemen. In totaal is er een team van acht personen samengesteld en de teamleden wisselen het varen op de boot met elkaar af in shifts van ongeveer 2 uur.
De vaartocht richting Groningen zal ongeveer 100 kilometer zijn en men doet drie dagen over de reis. Er wordt overnacht in sporthallen die zich langs de route bevinden. Tijdens de tocht zullen van Team Ouddorp de reddingsbrigadeauto en een busje langs de vaarroute meerijden. Daarin zit de wisselploeg en wordt bagage vervoerd. Eind december kan het natuurlijk behoorlijk koud zijn en daarom hebben de jongeren die op de boot zitten hun overlevingspakken aan. Zij die de tocht al eerder hebben gedaan vertellen dat het evenement ook gezellig is voor de deelnemers, want mensen van de reddingsbrigades vormen één grote familie. De meesten kennen elkaar en daarom is dit evenement ook een soort reünie.

Sponsoring

Er is veel nodig voor het team om de tocht naar Groningen aan te gaan. Materiaal, zoals een boot en overlevingspakken kunnen ze gebruiken van de Reddingsbrigade. Maar er is meer nodig, zoals boodschappen en vervoer. Hierbij hebben Jumbo Sperling (boodschappen) en Beware Beach (busje) de reddingsbrigade bij geholpen. Er is al een bedrag bijeengebracht en men hoopt in de komende tijd nog meer geld in te zamelen. Volgens de jongeren zou het fijn zijn als ook bedrijven zich aanmelden voor sponsoring. Natuurlijk zijn ook particulieren welkom om een bedrag te doneren voor het goede doel. Ze hopen dat in de komende drie weken nog veel mensen zich als 'ondersteuner' willen melden. Dit kan via de Gofundme-pagina: https://www.gofundme.com/f/serious-rescue-2019-team-ouddorp. Het team plaatst regelmatig updates over de voortgangen in de voorbereidingen, maar ook tijdens Serious rescue op de facebookpagina: https://www.facebook.com/Serious-Rescue-2019-Team-Ouddorp-101489464651423/
Zie ook www.ouddorpsereddingsbrigade.nl

Uit de krant