Een impressie van de wijk. Afbeelding: De Langen & Van den Berg.
Een impressie van de wijk. Afbeelding: De Langen & Van den Berg.

Nieuwe woningen op plaats voormalig gemeentehuis Goedereede

Algemeen 1.209 keer gelezen

MIDDELHARNIS - in het gemeentehuis zetten maandagochtend projectontwikkelaar Tomas van den Berg en wethouder Peter Feller hun handtekening onder een overeenkomst voor de verkoop en ontwikkeling van 23 woningen op de plaats van het oude gemeentehuis in Goedereede. Vanwege de historische omgeving heeft het project de naam 'Bij de Stadspoort' gekregen.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Projectontwikkelaar De Langen & Van den Berg Vastgoed B.V. was de winnaar van de prijsvraag die de gemeente twee jaar geleden had uitgeschreven. Voor deze prijsvraag werd gevraagd een invulling van het terrein waar het voormalige gemeentehuis stond nauw aan te laten sluiten bij de omgeving. Wethouder Daan Markwat die ook bij de ondertekening aanwezig was, gaf aan het dat ontwerp van De Langen & Van den Berg de voorkeur kreeg van de gemeente. Bij het samenstellen van de criteria voor de prijsvraag en de uiteindelijke beslissing is nauw samengewerkt met de Goereese Stadsraad. Het gebied waar het omgaat ligt in een gevoelige omgeving. De woningbouw moest aansluiten bij het historische karakter van de Groenmarkt, de Mariadijk en de Tramlijnweg. Volgens wethouder Peter Feller was er bij de Goereeërs grote betrokkenheid en hoewel er eerst nogal wat bezwaren waren waar men zoveel mogelijk aan tegemoet is gekomen, blijkt dat nu vrijwel alle omwonenden het eens zijn met het voorliggende plan.

Blij en trots
Projectontwikkelaar Tomas van den Berg verzekerde "heel blij en trots" te zijn dat zijn organisatie de winnaar van de prijsvraag, waaraan zeven partijen aan hebben meegedaan, is geworden. Het plan moest niet alleen bij de omgeving passen, maar er moest ook zoveel mogelijk 'groen' worden gebruikt. Dit is gelukt en zelfs een deel van de bomen op het terrein zullen behouden blijven.
Er komen in totaal 23 koopwoningen: acht appartementen in een 'schuurachtig gebouw', vier eengezinswoningen en elf levensloopbestendige woningen. Born Architecten uit Sommelsdijk maakte een ontwerp voor deze woningen. Men verwacht dat begin volgend jaar de woningen in de verkoop zullen komen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.bijdestadspoort.nl,
Van Rossum Makelaardij en Bezuijen Bemiddeling begeleiden de verkoop.

Tomas van den Berg en Peter Feller (rechts) zetten hun handtekening onder de overeenkomst.

Uit de krant