Bij de finish van de eerste Rotary GO Rally, in 2018.
Bij de finish van de eerste Rotary GO Rally, in 2018.

Veel fraaie auto's te zien bij start Rotary GO Rally

Algemeen 234 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Mercedes AMG GT, Audi R8, Aston Martin, Daimler, Kever cabrio, een Peugeot uit 1965. Voor wie van exclusieve auto's en oldtimers houdt, is er zaterdag 11 mei veel te zien en te genieten. Vanaf halftien in de ochtend staan er zeventig equipes klaar op het parkeerterrein van Tieleman Keukens om van start te gaan voor de Rotary GO Rally.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Behalve auto's in de vintage-klasse doen er ook 'gewone' automobielen mee. De verdeling tussen beide klassen is ongeveer fiftyfifty. Het aantal deelnemers is in vergelijking met de eerste editie van de Rotary GO Rally flink gestegen: zeventig tegen achtenveertig in april 2018. Daarnaast is het aantal sponsors toegenomen. Meer dan veertig sponsoren hebben hun naam verbonden aan de rally, vooral om het goede doel te steunen. Verreweg de meeste rijden ook mee. De rest van het deelnemersveld bestaat uit particulieren.

De Stove

Het goede doel is dit jaar een Belevenistafel voor de bewoners van De Stove in Sommelsdijk. In De Stove wonen mensen met een verstandelijke, psychiatrische en/of lichamelijke beperking. De Belevenistafel is bedoeld om de belevenisgerichte zorg vorm te geven. Dat is zorg die bewoners actief houdt en inspeelt op zijn of haar persoonlijkheid en behoeften, wat de kwaliteit van leven verbetert. De Belevenistafel, die de gelegenheid biedt om samen activiteiten te ondernemen, is ontwikkeld door ONWIJS in Oude-Tonge, een van de sponsoren van de Rotary GO Rally. De overhandiging van de tafel in De Stove is op 8 juni.

Kijkje nemen

De start bij Tieleman Keukens is het uitgelezen moment om als toeschouwer een kijkje te nemen. Na het opstellen van alle auto's, om halftien, vertrekt de eerste equipe om halfelf. Steeds na een minuut rijdt er weer een auto weg. Zeventig minuten later, rond tien over halftwaalf, zijn er dus geen rallyauto's meer op de parkeerplaats. Alle equipes rijden voordat ze vertrekken een proef op het terrein. Ook dat is een mooi spektakel om te bekijken.

De route, wederom uitgezet door Theo van Erkel, leidt de deelnemers van de Rotary GO Rally over het hele eiland. Hoe die route eruitziet is nog een verrassing voor de deelnemende equipes. Wel weten ze dat er onderweg een lunch is – met aansluitend nog een proef – en dat er na de finish ook nog iets culinairs op het programma staat.

De Rotary GO Rally is niet bedoeld om plankgas te geven en als eerste over de finish te gaan. Maar er kunnen wel prijzen worden verdiend met het verzamelen van letters onderweg. Dat zijn mooie prijzen, waaronder een GoPro-camera en een set banden van sponsor Vredestein. Er is ook een originaliteitsprijs te winnen. Meer informatie is te vinden op www.rotarygorally.nl.

Uit de krant