Afbeelding

Ruim 150 mensen bij eerste viering GOchurch

Algemeen 729 keer gelezen

DIRKSLAND - De grote zaal van Onder de Wiek was klaargemaakt om een viering te houden. Een schilderij en bloemen werden neergezet en posters opgehangen, de band oefende nog éénmaal de muziek. Het was moeilijk te voorspellen hoeveel mensen er zouden komen, maar er werd een aardige club verwacht.

Dat er uiteindelijk meer dan 150 mensen zouden zijn, overtrof de hoogste verwachtingen van het pioniersteam. Om half 3 begon de viering met het lied 'Christus onze Heer verrees', waarbij de zangers om de beurt een couplet in het Nederlands en in het Arabisch zongen.
De aanwezigen werden welkom geheten en er werden nog meer liederen gezongen in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrinya (Eritrea). De kinderen gingen naar hun eigen samenkomst en maakten een lamp van papier en glas, een symbool voor Jezus, het licht van de wereld.

Boodschap van hoop

Tonn den Otter leidde de viering en alles werd vertaald in het Arabisch, Engels en Tigrinya. Ds. Hoolwerf hield een Paaspreek met een boodschap van hoop. There is hope, zoals op de flyer werd aangekondigd. Hij stond stil bij de verslagen Emmaüsgangers, die met de opgestane Jezus opliepen zonder dat ze wisten dat Hij het was. Hun wereld was ingestort nadat hun leider op brute wijze om het leven was gebracht. Toen Hij het brood brak, werd hun de ogen geopend. "En zij zeiden tegen elkaar: Was ons hart niet brandend in ons, toen Hij onderweg tot ons sprak en voor ons de Schriften opende?" Alle aanwezigen werden uitgenodigd in hun eigen taal te zeggen "Jezus leeft. Hij is werkelijk opgestaan. Er is hoop!"
Na een slotlied ontving iedereen de zegen en stond een tafel klaar met maaltijden uit verschillende culturen. GOchurch kijkt terug op een prachtig begin van een multiculturele geloofsgemeenschap. Er waren mensen uit minstens zes verschillende landen en vanuit het hele eiland breed. (Tekst: Hannah den Otter; Foto: Gert Verweij)

Uit de krant