Dennis Zwarts van GO Sport & Cultuur put op hole 18 op golfbaanCatharinenburg. Golfleraar Leo van Bennekom bewaakt de vlag.
Dennis Zwarts van GO Sport & Cultuur put op hole 18 op golfbaanCatharinenburg. Golfleraar Leo van Bennekom bewaakt de vlag.

Aanbod GO Sport & Cultuur voor basisscholen uitgebreid

Algemeen 541 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Nog tot en met 17 april wordt aan leerlingen in de groepen 3 tot en met 8 op liefst 16 locaties op het eiland kosteloos verschillende sporten aangeboden. De organisatie ligt in handen van Sportteam GO (onderdeel van de gemeente Goeree-Overflakkee) in samenwerking met basisscholen en (sport)verenigingen. Een uniek aanbod dat - startend in 2012 - nu dit jaar al voor de zesde keer wordt georganiseerd en steeds meer meisjes en jongens trekt. In een kleurrijke folder biedt Sportteam GO informatie over de mogelijkheden. Dennis Zwarts is de contactpersoon. Te bereiken via d.zwarts@goeree-overflakkee.nl of telefonisch via 06-46817811.

Door Jaap Ruizeveld

Het project is in maart opgestart en is in aanbod uitgebreid met de golfsport. Op de Catharinenburg-baan in Melissant staat professional (pro) Leo van Bennekom klaar om belangstellende meisjes en jongens in deze aantrekkelijke tak van sport te begeleiden. Een telefoontje voor informatie/aanmelden kan via 06 53967738 of via Dennis Zwarts van het Sportteam GO. Op woensdagmiddagen 3, 10 en 17 april en mogelijk nog een vierde datum, zijn de scholieren voor een lesuur (14.30-15.30 uur) hartelijk welkom. Voor benodigd materiaal, clubs en ballen wordt uiteraard gezorgd. In het kader van dit voorjaarstraject van Sportteam GO zijn er dus geen kosten aan het deelnemen verbonden. "Ik ben er klaar voor", zegt Van Bennekom enthousiast. "Meld je aan en ervaar hoe leuk het is om de golfsport te beoefenen."

Uitnodigend

Dennis Zwarts zegt: "Onze projecten van GO Sport & Cultuur willen kinderen uitnodigen om na de schooltijd actief bezig te zijn. Hen te laten proeven hoe fijn het is om samen met leeftijdgenootjes te bewegen en je lichamelijk fit te voelen. Zelf een sport te kiezen die je leuk vindt. Je talent ontdekken. En vandaar uit wellicht de stap te willen zetten om lid te worden van één van de vele verenigingen en clubs op het eiland. Goede begeleiding in een nuttige tijdsbesteding staat in de volle breedte voorop. Het is een uitnodiging."

Geen drempel

Het past ook geheel in het beleid van het gemeentebestuur dat - niemand uitgezonderd -, dus elk kind, op het eiland de kans moet krijgen om lid te kunnen zijn van een sportclub of vereniging. Er mag geen drempel zijn. In contact met de gemeente (website) wordt informatie gegeven welke support/ondersteuning de gemeente aan ouders/opvoeders daarbij eventueel kan verlenen. Sportteam GO heeft begin maart op alle basisscholen de informatieve brochure uitgedeeld. Docenten hebben voor verspreiding gezorgd. Na dit voorjaarsproject volgt in het najaar een tweede mogelijkheid om een keuze te maken uit de dan aangeboden sporten.

Eilandelijk

Keuze? Volop. Dit keer 16 activiteiten, ruim opgezet en verspreid over het gehele eiland. Atletiek (Middelharnis), Badminton (Ouddorp), Ballet (Oude-Tonge), Dans (Melissant, Nieuwe-Tonge, Ouddorp en Goedereede), Freerunning (Ooltgensplaat en Melissant), Golf (Melissant), Judo (Sommelsdijk en Oude-Tonge), Kickboksen (Dirksland), Rugby (Middelharnis), Tafeltennis (Melissant), Tennis (Oude-Tonge), Turnen (Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat en Ouddorp), Voetbal (Middelharnis), Volleybal (Sommelsdijk, Oude-Tonge en Ouddorp), Yoga (Middelharnis) en Zwemmen (Stellendam).

Golf

In een ontmoeting met Dennis Zwarts geeft Leo van Bennekom op de baan Catharinenburg in Melissant nog extra toelichting over de golfmogelijkheden. Ook wil hij duidelijk maken dat het baanbestuur graag deze sport meer bekendheid wil geven. Misverstanden in beeldvorming daarmee uit de weg nemen. Wij willen onze sport meer toegankelijk maken. Laagdrempelig. Juist voor jeugdleden. De contributies zijn - kijkend naar andere verenigingen en clubs - op jaarbasis niet extreem hoog en wekelijkse begeleiding is daarin opgenomen. Bovendien zijn er veel extra activiteiten. Kijk maar eens op www.golffeestje.nl, zegt golfleraar Leo.

Uit de krant