Afbeelding

Waterpoortloop onder extreme omstandigheden

Algemeen 261 keer gelezen

OOLTGENSPLAAT - Afgelopen vrijdagavond en zaterdag was gereserveerd voor de Waterpoortloop. Ook deze loop werd onder moeilijke weersomstandigheden verlopen.

Ondanks het barre weer - veel regen in de vrijdagnacht en storm op de zaterdag - kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement. "Het weer van zondag liet zien dat het voor de Waterpoortloop altijd nog erger had gekund", aldus Ton Korteweg, één van de organisatoren.
De 170 lange afstandlopers die vrijdagavond aan de start verschenen voor de 110 en de Kennedymars (80 km), kregen in de nachtelijke uren veel regenbuien te trotseren. Er waren 24 uitvallers. Volgens Korteweg was het een niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook psychisch kregen de lopers veel te incasseren. Op de Volkeraksluizen moest men zich aan de reling vasthouden om niet weggeblazen te worden. Ook voor de organisatie vormden de weersomstandigheden een uitdaging. De bewegwijzering moest vanwege de wind nogal eens nagekeken worden.
Zaterdag overdag vertrokken 155 mensen voor de 20 en 10 kilometer en ook zij kregen met de harde wind te maken.
"Deze Kennedymars was er weer een voor de boeken", aldus een deelnemer van 76 die voor de 300e keer een Kennedymars voltooide.
De organisatie kijkt terug op een mooie Waterpoortloop, die deze keer andersom werd gelopen. Er wordt nog gekeken of deze router er in de toekomst in zal blijven. De deelnemers waren ook deze keer weer goed te spreken over de goede service die door de vrijwilligers op de posten en in 't Centrum werd verleend.

Uit de krant