Afbeelding
Foto: Pieter Polak

Zaterdag winterfair in Dirksland

Algemeen 237 keer gelezen

DIRKSLAND – Wie gezelligheid zoekt, wat lekkers wil eten en graag struint tussen leuke cadeaus en lekkere waren moet zeker de winterfair in Dirksland bezoeken. De fair is op zaterdag 1 december van 14.00 tot 19.00 uur in en rond het gebouw Onder de Wiek. Organisator van de winterfair is een comité van de hervormde gemeente.

De winterfair, die vorig jaar voor de eerste keer plaatsvond en direct aansloeg bij het publiek, is bedoeld voor jong en oud. De jeugd kan meedoen aan tal van activiteiten en kinderspelen. Voor de spelen is een strippenkaart te koop. Alle kinderen die de fair bezoeken ontvangen een gratis bal.

Er zijn kramen met bijvoorbeeld groente, fruit, kaas, vers gebrande noten en mooie bloemstukken. Ook is er een tafel met boeken. Friet, snacks, snert en gebakken vis zijn te koop in de verwarmde tent achter Onder de Wiek. Daar staat ook het rad van fortuin. Bezoekers van de winterfair kunnen meedoen aan de loterij. Zij maken kans op mooie prijzen, die grotendeels beschikbaar zijn gesteld door ondernemers uit Dirksland en omstreken.

De hervormde gemeente organiseert de winterfair om diverse redenen. Corrie de Boed: "We gaan voor een gezellige samenkomst met ontmoeting en verbinding. We hopen op mooie gesprekken. Als kerkelijke gemeente willen we op deze manier ook zichtbaar zijn in Dirksland. En geld ophalen voor onze zendingswerkers – in het Verre Oosten, Nigeria, Ethiopië en Borneo – en ons jeugdwerk."

Tijdens de winterfair staan ook de deuren van de Ouwe Bieb open.

Uit de krant