Afbeelding

Morgen orgelconcours voor amateurs

Algemeen 311 keer gelezen

OUDE-TONGE - Zaterdag 29 september, wordt het 21e orgelconcours voor amateurs gehouden in de Hervormde Kerk van Oude-Tonge.

Dertien kandidaten zullen zich van hun beste kant laten horen vanaf 9.30 uur. Zij zullen allen een bewerking spelen over het koraal "Allein Gott in der Höh' sei Ehr", het verplichte werk. Daarna spelen ze iets naar eigen keuze.

Totaal spelen de kandidaten ongeveer 12 minuten. Om 17.00 wordt bekend gemaakt wie de drie finalisten zijn, die hun winnende werk 's avonds op het eindconcert nogmaals zullen spelen. De overige spelers krijgen feedback over hun gespeelde werk en de punten, die ze hebben gehaald naar aanleiding van criteria zoals techniek, registratie, stijlzuiverheid en muzikale voordracht. Om de wedstrijdsfeer te beperken worden de punten van de winnaars niet bekend gemaakt.

De juryleden zijn Kees van Houten en Wouter van der Wilt. Kees van Houten zal het avondconcert openen met enkele fraaie werken van J.S. Bach. Na de finalisten zal Wouter van der Wilt besluiten met een improvisatie over "Allein Gott in der Höh'sei Ehr" en het prachtige concerto in d-moll van Bach-Vivaldi.

Uit de krant