Afbeelding

Edudelta: "Wij blijven gewoon open, ook na de zomer"

Algemeen 571 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Leerlingen van het Edudelta College in Middelharnis kunnen vandaag gewoon naar school, en ook volgende week en straks na de zomervakantie. "Ik kan u verzekeren dat onze school de deuren absoluut niet gaat sluiten," stelt Koos Samsom, voorzitter van het College van Bestuur van het Edudelta College.

Door Martijn de Bonte

"De leerlingen krijgen gewoon les van dezelfde docenten." Wat wel gaat veranderen is dat het Edudelta de activiteiten over gaat dragen aan een andere onderwijsinstelling. Er zijn momenteel al gesprekken gaande met andere scholen op Goeree-Overflakkee om in de toekomst het onderwijs over te dragen. Dat gebeurt op zijn vroegst vanaf 1 augustus, maar dat kan bijvoorbeeld ook pas 1 januari worden. "We willen het zorgvuldig aanpakken en dat kost tijd."

Maandag stuurden de Ministers van Onderwijs een brief aan de Tweede Kamer met informatie over het reddingsplan voor de onderwijsinstelling die in zwaar weer terecht is gekomen. Belangrijk nieuws, want in Middelharnis heeft de school drie vestigingen: aan de Schoolstraat worden de technische opleidingen gegeven. Het schoolgebouw aan de Langeweg is de thuisbasis van de groene opleidingen. En aan de Groene Zoom verzorgt de school mbo-opleidingen.

"De plannen voor de nieuwe beroepscampus op het terrein van bouwbedrijf Boeter gaan onverwijld door," aldus Samsom. "De campus moet in augustus 2020 klaar zijn, de huidige situatie verandert daar niets aan. Later dit jaar wordt er als eerste stap gestart met de verbouwing van het pand aan de Langeweg. Volgend jaar start de bouw van de beroepscampus." In de beroepscampus komen de groene en de technische opleidingen onder één dak, samen met mbo-onderwijs.

In overleg met de gemeente en de Ministers van Onderwijs wordt er momenteel gekeken naar de beste partner om het onderwijs over te nemen. In de praktijk gaat er volgens Samsom niet veel veranderen voor de leerlingen. "Die blijven in hetzelfde gebouw les krijgen van dezelfde docenten. Ik wil nogmaals benadrukken dat onze school niet gaat sluiten. Dat kan ik garanderen."

Uit de krant