Jan van Harberden junior en Lynda Timmer vielen in de prijzen.
Jan van Harberden junior en Lynda Timmer vielen in de prijzen.

Twee kampioenen bij Bakkerij Van Harberden

Algemeen 769 keer gelezen

MELISSANT - Dit jaar bestaat Bakkerij Van Harberden 100 jaar, het jubileumjaar wordt extra feestelijk doordat twee medewerkers in de prijzen zijn gevallen tijdens de jeugdvakwedstrijden in Breda. Jan van Harberden jr. behaalde de eerste prijs in de categorie zelfstandig broodbakker. Hij bakte deze dag een bijzonder desembrood met kerrie, gedroogde tomaatjes en olijven. De jury was onder de indruk van de bijzonder mooie vormgeving. Voor de croissants die Jan inleverde, haalde hij vier negens en een tien voor de smaak.

Lynda Timmer deed mee in de categorie Patissier. Ze maakte een prachtig showstuk met het thema 'VOC'. De marsepeinfiguren die ze moest maken waren helemaal in dezelfde stijl en de macarons die ze de jury voorzette maakten het plaatje compleet, zodat ook zij met een eerste prijs naar huis kon.

Terugblikkend op deze spannende dag, vertellen Jan en Lynda dat ze al vanaf begin december wekelijks hebben getraind, soms tot in de late uurtjes, maar dat het toch nog spannend was door de grote concurrentie. Nu ze gewonnen hebben, willen ze graag het Scalda College Middelburg bedanken voor de begeleiding die de leerkrachten gegeven hebben, Niek van Waarde van het Boulangerie Team voor zijn adviezen en de collega's van Bakkerij Van Harberden voor hun enthousiaste coaching.

Deze week zijn in de winkel in Melissant diverse producten in de aanbieding (zie de advertentie op pagina 8 in deze krant), zodat iedereen kan proeven hoe bijzonder de producten van deze jonge bakkers smaken.

Uit de krant