Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Samenwerking dorpsraad Achthuizen en Spar Nieuwe-Tonge

Algemeen 427 keer gelezen

ACHTHUIZEN- De dorpsraad uit Achthuizen kreeg de afgelopen jaren vaak opmerkingen over het gemis van een buurtsuper of een winkel die boodschappen thuisbezorgd in het dorp. De dorpsraad heeft geprobeerd hierop in te spelen en diverse mogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk is het gelukt om een samenwerking aan te gaan met Spar Klapmuts uit Nieuwe-Tonge. Deze supermarkt zal zes dagen per week aan huis komen bezorgen, bij jong en oud.

Door Mirjam Terhoeve

"Het heeft even geduurd, maar er is een mooi project ontstaan", vertelt voorzitter Jos de Jonge "We hebben eerst geprobeerd om samen te werken met de Gemiva-SVG groep. We wilden dit doen met ondersteuning van een supermarkt uit de buurt. Uiteindelijk bleken er toch teveel haken en ogen aan te zitten, zodat we helaas moesten besluiten om dit project af te blazen. Om toch tot een oplossing van het probleem te komen zijn we verder gaan zoeken en zodoende uitgekomen bij Spar Klapmuts in Nieuwe-Tonge. We zijn overeengekomen, dat de supermarkt zes dagen per week naar het dorp komt om bestelde boodschappen te bezorgen. De inwoners kunnen eenvoudig een account aanmaken op www.spar.nl en vervolgens beginnen met het vullen van de online boodschappenmand. Deze boodschappen kunnen ze vervolgens de volgende dag al in huis hebben. Als men voor 10 uur 's morgens besteld, kan het zelfs nog op dezelfde dag. Voor de bezorgkosten wordt niets gerekend, als men voor 50 euro of meer besteld, anders betaalt men 4,95".

Vrijwilligers

De dorpsraad is erg blij met de samenwerking, maar realiseert zich, dat er ook mensen zijn, die graag gebruik willen maken van deze service, maar niet over een computer beschikken of eventueel wat moeite hebben met het aanmaken van een account. "Hiervoor kunnen de mensen contact met mij opnemen", meldt Jos. "We hebben namelijk een grote groep vrijwilligers, die bereid is om de mensen te helpen. Wij denken op deze manier in een grote behoefte te kunnen voorzien, zeker nu de feestdagen voor de deur staan. En we hopen natuurlijk dat er veelvuldig gebruik van zal worden gemaakt, zodat deze samenwerking van lange duur zal zijn".
Voor meer informatie kan men kijken op de facebookpagina van de dorpsraad of bellen naar Jos de Jonge 06-81047267. Mailen kan ook: dorpsraadachthuizen@gmail.com.

Uit de krant