Afbeelding

Benefietavond voor Inloophuis De Boei

Algemeen 134 keer gelezen

OUDDORP – Op woensdagavond 31 mei wordt er door de vrijwilligers en Vrienden van Inloophuis De Boei een benefietavond georganiseerd in Het Raad en Polderhuis in Ouddorp.

Inloophuis De Boei stelt zich ten doel een ontmoetingsplek te faciliteren en te onderhouden voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Het wil een veilige ruimte bieden waar lotgenoten zichzelf kunnen zijn, waar naar hen geluisterd wordt, waar zij informatie over kanker kunnen vinden, waar zij creatief bezig kunnen zijn en lezingen en cursussen kunnen volgen.
Momenteel wordt gebruik gemaakt van de locatie "De Overkant" – Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Iedere 2e en 4e dinsdag van de maand is De Boei open tussen 10 en 16 uur en kan iedereen binnenlopen voor een kopje koffie, een luisterend oor. Daarnaast kan er worden deelgenomen aan cursussen, lezingen en workshops.
Alle informatie over De Boei is te vinden op www.deboeigo.nl

Geld nodig

Om de Boei financieel gezond te houden is er geld nodig. Dit wordt op woensdagavond 31 mei gedaan met het verzorgen van een filmavond in het Raad en Polderhuis in Ouddorp

Tijdens de benefietavond zal, na een inleiding , de verfilming van het boek "Het meisje met 9 pruiken – van Sophie van der Stap" worden vertoond.
Het boek vertelt het levensverhaal van Sophie; Sophie van der Stap was 21 jaar toen zij te horen kreeg dat zij aan een zeldzame vorm van kinderkanker leed. Ze was al bekend met kanker omdat haar moeder net genezen was van borstkanker. Sophie studeerde op dat moment politicologie, maar moest haar studie uitstellen om te werken aan haar genezing. Nadat zij klaar was met de behandeling heeft zij haar dagboek gebruikt om Meisje met negen pruiken te schrijven. In 2008 heeft zij een vervolg geschreven over haar leven na haar ziekte, Een blauwe vinger zegt gedag. In 2012 verscheen haar derde roman, En wat als dit liefde is.

Skypeverbinding

Bijzonder deze avond zal zijn dat Sophie van der Stap deze avond, voorafgaand aan de filmvertoning, via een Skypeverbinding, aanwezig zal zijn om de aanwezigen toe te spreken, een toelichting zal geven op de film en eventuele vragen zal beantwoorden.

Verloting

Door de uitgeverij van Sophie van der Stap zijn 3 exemplaren van het boek ter beschikking gesteld. Deze zullen tijdens de benefietavond worden verloot.

Toegangskaarten reserveren voor de film kan aan de balie in de Bibliotheek (Ouddorp en Middelharnis), via www.leerenbeleef.nl of via 06-22111572

Uit de krant