Afbeelding

Bach blijft inspireren

Algemeen 291 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Op zaterdagavond 28 januari om 20.00 uur geeft musicus Paul Kieviet een Bachconcert in de Hervormde Kerk te Middelharnis. De entree is een gift bij de uitgang. De serie Bachconcerten loopt al heel wat jaren, dit is de 64ste editie van het concertreeks. De orgelmuziek van Bach is verbazingwekkende veelkleurig en ongeëvenaard in de hele muziekgeschiedenis.

Centraal tijdens het concert staat het grote Leeflang-orgel in de kerk, daarnaast wordt een flink deel van het programma uitgevoerd op het koororgel. Na de overplaatsing vanuit het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Stad aan 't Haringvliet heeft het in Middelharnis inmiddels een markante plaats verworven, zowel visueel als functioneel. Er worden vier stukken gespeeld: Preludium en Fuga in A (BWV 536), Triosonate I in Es (BWV 525), alle manualiter koralen uit "Dritter Theil der Clavier Übung en Toccata en Fuga in F (BWV 540).

Paul Kieviet studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en laat zich graag inspireren door Johann Sebastian Bach. Binnenkort verschijnen er twee cd's van Paul Kievit rondom het Meere-orgel in Sommelsdijk.

Uit de krant