Afbeelding

3000 leerlingen op schoolreis

Algemeen 581 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De leerlingen van vijf eilandelijke basisscholen hebben donderdag 10 maart samen met twintig andere scholen in Nederland een wereldrecord gevestigd door samen op het grootste educatieve schoolreisje ooit te gaan. Kinderen van o.b.s. Roxenisse, o.b.s. De Molenvliet, s.b.o. Het Kompas, o.b.s. De Inktvis en o.b.s. D'n Tuun namen deel aan het wereldrecord grootste schoolreis! In totaal bezochten ongeveer 3.000 kinderen en hun begeleiders Safaripark Beekse Bergen.

Het schoolreisje was een onderdeel van de campagne 'Wij trekken aan de bel' van het Liliane Fonds. Daarmee vroegen op 10 maart ruim 200.000 basisschoolleerlingen wereldwijd aandacht voor meer dan 23 miljoen leeftijdgenootjes in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die vanwege hun handicap níet naar school kunnen.

Het oude record van het grootste educatieve schoolreisje stamt uit 2013 met 1872 kinderen en begeleiders. De circa 3.000 kinderen en hun begeleiders zongen gisterochtend bij de Beekse Bergen eerst het actielied 'Herrie op het plein' en maakten daarna één minuut lang een daverend kabaal. De kinderen kregen support van onder meer kindercorrespondent Tako Rietveld en tv-presentator Gaston Starreveld. De recordpoging werd mede mogelijk gemaakt door originele-schoolreisjes.nl en wordt vanzelfsprekend ook aangemeld bij het Guiness Book of Records. Dat laat naar verwachting binnen enkele weken weten of zij het record officieel zullen registreren.

Uit de krant