Afbeelding

Collecte voor stichting Oost-Europa

Algemeen 445 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De jaarlijkse huis-aan-huiscollecte in de dorpen van Oost-Flakkee zal net als vorige jaren gehouden worden in de week van de herfstvakantie, dat is van 19 tot 24 oktober.

Regelmatig zijn er in deze krant verslagen te lezen van de hulp aan de arme Roemeense bevolkingsgroepen. Het hoofdproject ligt zo'n zestig kilometer ten zuiden van de grote universiteitstad Cluj-Napoca, in het zigeunerdorpje Uioara. Het is inmiddels al vier jaar geleden dat de werkgroep aldaar een tweedehands winkel heeft geopend, wat in een grote behoefte voor de arme mensen voorziet. Alles wat in die winkel te koop wordt aangeboden tegen een zeer geringe prijs, komt van Flakkee. De laatste jaren worden er ook allerlei meubelstukken verkocht in Uioara, die vanuit twee grote loodsen aan de man worden gebracht. De werkgroep is de bevolking van ons eiland heel dankbaar voor al de spullen die maandelijks in de loods in Middelharnis worden afgegeven. Zonder die aanvoer en zonder een financiële bijdrage is de organisatie niet in staat om zoveel te doen voor de mensen in Uioara en omgeving. Nog niet eerder hebben de bewoners van Goeree-Overflakkee zoveel goederen ingeleverd als dit jaar. Waren er vorig jaar vier transporten, dit jaar zijn er al negen transporten geweest naar Roemenië. Ook uit diverse reacties blijkt, dat er in de loop van de jaren vertrouwen is ontstaan in de stichting. Dat vertrouwen is mede tot stand gekomen doordat mensen op het eiland weten dat het een kleinschalige stichting is. De stichting draait helemaal op vrijwilligers, daardoor worden de onkosten beperkt tot een minimum.

Meer weten? Kijk dan op de website: www.oosteuropa-werkgroep.nl. Daar staan onder andere foto's en verslagen. De organisatie hoopt op een mooie opbrengst van de collectie. Het is ook mogelijk om een gift over te maken, die is dan aftrekbaar voor de belasting. Het banknummer is: NL 97 RABO 0342007408, ten name van St. Oost-Europa te Middelharnis.

Inzameling goederen

De stichting neemt graag goederen in ontvangst, zoals kleding, schoeisel, huishoudelijke spullen, speelgoed, fietsen, kinderwagens, meubels, enz, en ook brillen en medicijnen (mits nog lang houdbaar). Iedere eerste zaterdagmorgen van de maand tussen 9.30-11.30 uur kunnen de spullen worden ingeleverd in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met dhr. Baan (603051), of dhr. Hoogmoed (601519) of dhr. Kardux (486436).

Uit de krant