Afbeelding

Bewonersavond Nieuwe Tonge en Battenoord

Algemeen 305 keer gelezen

NIEUWE-TONGE - Dinsdag 29 september is er om 19.30 u een bewonersavond voor alle inwoners van Nieuwe Tonge en Battenoord in Ons Dorpshuis te Nieuwe Tonge.

Tijdens deze bijeenkomst wordt o.a. gepraat over het kernbudget, dat door de gemeente aan het dorp wordt toegekend. Het gemeentelijk beleid is begin dit jaar veranderd en vastgelegd in het plan MOOI. De rol van de dorpsraad is daarin ook omschreven.

Op de bijeenkomst zal vertegenwoordiger van de gemeente, de heer Bas ter Stege, een korte toelichting geven.

Bovendien zal er op de bewonersavond een toelichting worden gegeven door Monique Sweep, directeur bij Deltawind. Ook hier betreft het een financieel onderwerp: het windfonds. Dit windfonds wordt in het leven geroepen naar aanleiding van de uitbreiding van het windpark "Battenoert".

Zowel het windfonds als het kernbudget komen het dorp ten goede. Bewoners met goede plannen kunnen gezamenlijk of individueel een beroep doen op deze budgetten. Voorwaarde is dat het geld besteed wordt aan een algemeen belang, het plan moet voor zoveel mogelijk inwoners van het dorp een meerwaarde hebben.

Op deze bewonersavond kan iedereen haar of zijn stem laten horen, van jong tot oud! Goede ideeën kunnen worden gedeeld, enthousiasme kan worden overgebracht.

Nieuwe Tonge is een prachtig authentiek Ring-dorp, met 15de eeuwse kerk met kerkgracht in het midden. Het dorp ligt op enige afstand van de provinciale weg, goed bereikbaar en toch heerlijk rustig. Battenoord is van oudsher het haventje van Nieuwe Tonge. Een buurtschap, pal aan het mooie Grevelingenmeer gelegen. Dorp en buurtschap zijn plekken om te koesteren. De huidige dorpsraad zoekt naar mensen die zich betrokken voelen en mee willen denken om Nieuwe Tonge en Battenoord groen, saamhorig, levendig en op de kaart te houden.

De huidige dorpsraad nodigt inwoners van Nieuwe Tonge en Battenoord van harte uit om deze belangrijke bewonersavond bij te wonen.

Ons Dorpshuis, Korteweegje 14, 3244 AL Nieuwe Tonge.

Inloop vanaf 19.00 uuur, aanvang 19.30 uur.

Uit de krant