Het team van Melaard Parket. (Foto: Kees van Rixoort)
Het team van Melaard Parket. (Foto: Kees van Rixoort)

Melaard Parket breidt uit met raamdecoratie

Algemeen 467 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Melaard Parket is al vele jaren actief op het gebied van vloeren. Vorig jaar vierde de zaak het 25-jarig bestaan. Nu is de showroom aan Beneden Zandpad 170 in Middelharnis uitgebreid met ruim dertig vierkante meter. Daar kan de klant terecht voor een nieuw product van Melaard Parket: raamdecoratie. Ter introductie is er op zaterdag 28 maart een aantrekkelijke actie: 25 procent korting op alle raamdecoratie en gratis inmeten en montage. Die dag is het open huis, zijn er diverse aanbiedingen en staat er voor alle bezoekers een hapje en een drankje klaar.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Melaard Parket kon uitbreiden omdat de naastgelegen winkelruimte te huur kwam. De ruimte was tot voor kort in gebruik als kluis van de ING-bank. Er was ook een pinautomaat en een mogelijkheid om geld te storten. Dat is nu verleden tijd. De ruimte is sinds kort bij de winkel van Melaard Parket getrokken. "Er deed zich een goede mogelijkheid voor om de zaak groter te maken", vertelt Arco Melaard. "Op het 15-jarig jubileum van onze betrouwbare en goede leverancier van vloeren en randafwerking, PPC in Wijk bij Duurstede, zagen we dat ze raamdecoratie aan hun assortiment hadden toegevoegd. Voor ons was dat: één plus één is twee, extra ruimte én een nieuw product van een uitstekende leverancier." PPC leverde al Douwes Dekker vloeren. Daar is nu de raamdecoratie van het merk Daantje Dekker ('Karakter in huis') aan toegevoegd. Melaard Parket is een van de eerste tien zaken in Nederland waar de klant terecht kan voor dit nieuwe merk. En dat gebeurt al. Sinds half februari, toen Melaard Parket begon met Daantje Dekker, is er al veel belangstelling. "De eerste rolgordijnen hangen al en er zijn diverse bestellingen onderweg", zegt Arco Melaard.

De belangstelling zal alleen maar toenemen, zeker nu de zaak op zaterdag 28 maart met zo'n fraaie kortingsactie komt. Klanten krijgen die dag 25 procent korting plus gratis montage. Op alle raamdecoratie: vouwgordijnen, rolgordijnen, plissé gordijnen, houten jaloezieën, duo rolgordijnen, verticale PVC-lamellen en overgordijnen. Bovendien – handig met het oog op de komende lente en zomer – bevat het assortiment van Daantje Dekker verschillende producten om insecten te weren, zoals plissé hordeuren, inzetramen en rolhorren. Arco Melaard: "De makers van Daantje Dekker, nogmaals een zeer betrouwbare leverancier met wie we al vijftien jaar zaken doen, meten zich met de raamdecoratie van Luxaflex, maar de klant betaalt gemiddeld wel 20 procent minder voor dit kwaliteitsproduct, dat prima past in ons assortiment."

Inderdaad, met de raamdecoratie van Daantje Dekker erbij profileert Melaard Parket zich nog meer op het gebied van de woninginrichting. Temeer daar in het nieuwe gedeelte van de winkel ook de mogelijkheden van schuifwandkasten en traprenovatie te zien zijn. Arco Melaard: "Het laminaat dat je op de vloer hebt liggen, kunnen we nu ook verwerken in een schuifwandkast. Dat geeft een mooi resultaat. Ook als je in plaats van hetzelfde laminaat een contrasterende tint kiest. Wij laten graag de mogelijkheden zien in onze showroom. In het nieuwe gedeelte hebben we ook een grote trap geplaatst om de verschillende opties voor het renoveren van trappen te laten zien. Dat loopt heel goed. We renoveren met PVC. Het resultaat is onverslijtbaar én stroever dan bijvoorbeeld laminaat, zodat je op de trap bijna niet meer kunt uitglijden."

Wie plannen heeft op het gebied van vloeren, raamdecoratie, schuifwandkasten of traprenovatie doet er dus goed aan eens een kijkje te nemen in de vergrote showroom van Melaard Parket. Bijvoorbeeld op de open dag op zaterdag 28 maart.

Uit de krant