Afbeelding

Organisatie helemaal klaar voor 12e Koos Moerenhout Classic

Algemeen 372 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De temperaturen en weersomstandigheden werken tot op heden nog niet echt mee voor de recreatieve wielrensters en wielrenners. En toch lopen de voorinschrijvingen van de Koosmoerenhoutclassic van 2024 weer al richting de 500 deelnemers. De organisatie is op stoom om de naar verwachting 1200 tot 1500 fietsliefhebbers aan de verschillende afstanden van de Koos Moerenhout Classic een plezierige dag te bezorgen op zaterdag 25 mei.

“De benodigde vergunningen zijn verleend. Alle routes zijn gecontroleerd. De bemanning van de vijf pauzeposten staat te al trappelen om de gasten te ontvangen”, laat de organisatie van de wielertocht weten. “De DJ is op zoek naar de beste feestnummers. De deelnemers krijgen voor vertrek niet alleen gratis koffie maar ook bij terugkomst kunnen ze genieten van een gratis broodje hamburger. De organisatie vindt het belangrijk om, in deze tijd van stijgende kosten, het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden. Voor inschrijven is mogelijk tot 18 mei voor 13 euro en dag-inschrijving kost 17 euro.”

KMC staat voor veiligheid en goede verzorging

“Naast de nodige gezelligheid staan de KMC ook voor goede verzorging. Verdeeld over alle afstanden zijn er in 2024 weer maar liefst vijf rijkelijk gevulde pauzeposten. Op de laatste pauzepost in Woensdrecht, waar alle deelnemers langs komen, is er dit jaar ook weer koffie te krijgen. Tussen de routes rijden een aantal motoren om de deelnemers te begeleiden of waar nodige medische assistentie te verlenen. Verder zijn er ook nog een aantal mensen onderweg met hulpmiddelen en materialen om deelnemers te depanneren bij pech en hun zo mogelijk weer snel op pad te helpen.” 

Ook dit jaar weer Giant racefiets te winnen

Op het eind van de dag zal er weer een gelukkige deelnemer naar huis gaan met een Giant Talon 2 mtb. “Als organisatie van de KMC zijn wij Giant zeer dankbaar dat zij jaarlijks een Giant mountainbike of racefiets ter beschikking stelt. Deze fiets zal worden verloot onder alle deelnemers aan een van de drie afstanden. Iedereen maakt dus evenveel kans.”

Prominenten

Koos Moerenhout gaat zaterdag 25 mei, voor zijn vertrek graag met liefhebbers op de foto. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer veel prominente oud wielrenners aanwezig om het fotoalbum compleet te maken. Zo is Alex Zülle, de Zwitserse toprenner met Steenbergse roots is op 25 mei weer aanwezig. Ook diverse oud wielerprofs die kunnen bogen op een mooi palmares vertrekken, tussen 09.30 uur en 10.00, nadat het startschot van burgemeester Ruud van der Belt heeft geklonken vanaf de markt om Koos te vergezellen op de tocht van 125 kilometer over de Volkeraksluizen, Krammersluizen, Oesterdam en de Brabantse wal. “En wat denkt u van klinkende namen als Adrie van Houwelingen, Aad van den Hoek, Maarten den Bakker Kees Bal, Piet Maas en Arthur Farenhout!” 

Nog meer prijzen 

Tijdens de KMC schenkt Kwaremont, het Belgisch speciaal bier weer diverse promotie artikelen die door de deelnemers zijn te winnen. Zo maken de deelnemers met hun startnummer kans op een goodybag, een podiumglas een wieler outfit of een cadeauverpakking.

Uit de krant