(Foto: Anniek van Zadelhoff)
(Foto: Anniek van Zadelhoff)

Samen Energie Besparen helpt bewoners Den Bommel energierekening te verlagen

Algemeen 205 keer gelezen

OUDE-TONGE - Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om isolatie, zonnepanelen en subsidies. Het project ‘Samen Energie Besparen’ helpt buren die hun huis meer energiezuinig willen maken. Aankomende maanden zal het initiatief actief zijn in Den Bommel en Zuidzijde.

‘Samen Energie Besparen’ is een initiatief van Coöperatie Deltawind in samenwerking met Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Het project helpt bewoners kosteloos en belangeloos naar een lagere energierekening door het geven van informatie, het bekijken van de staat van de woning en het in kaart brengen van welke maatregelen zinvol zijn. Vervolgens kan er contact gelegd worden met bedrijven en aannemers. Naar behoefte wordt er een vrijblijvend gesprek gepland over welke subsidiemogelijkheden er zijn en eventuele financiering.

Reis over het eiland

Vorig jaar is Samen Energie Besparen actief geweest in Ooltgensplaat, Achthuizen, Melissant en Herkingen. Daar zijn bewoners geholpen om (koop)woningen die slecht geïsoleerd zijn aan te pakken. Aankomende maanden zal Den Bommel aan de beurt zijn. Er worden twee informatiebijeenkomsten gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over hoe ‘Samen Energie Besparen’ kan ontzorgen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen, onder het genot van een drankje. De bijeenkomsten zijn vooral interessant voor woningeigenaren van woningen gebouwd voor 1980.

Iedereen is van harte uitgenodigd om een bijeenkomst bij te wonen. Die vindt plaats op maandag 6 mei in de Bommelstee en begint om 19.30 uur. De tweede bijeenkomst is op maandag 27 mei, deze start ook om 19.30 uur.

Kijk voor meer informatie op de website www.deltawind.nl/samen-energie-besparen of mail naar samenenergiebesparen@deltawind.nl. Buurtbegeleiders Ronald en Daisy zijn ook te bereiken op telefoonnummer 06-82371303 of 06-26018612. 

Uit de krant